LM Wind Power, İzmir Bergama'daki Tesisine 300 Kişi Daha İstihdam Edecek

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2019 - 10:26, Güncelleme: 04.07.2019 - 10:26 4192+ kez okundu.
 

LM Wind Power, İzmir Bergama'daki Tesisine 300 Kişi Daha İstihdam Edecek

2017’de İzmir Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen GE Yenilenebilir Enerji bünyesindeki LM WIND POWER, 2019 yılı sonuna kadar 30 milyon dolarlık ek yatırımını tamamlamaya hazırlanıyor.

GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılan, rüzgar türbini kanat  tasarımı ve üretimi sektörü kuruluşlarından olan LM Wind Power, daha temiz bir dünya için faaliyetlerine hızla devam ediyor. LM Wind Power, İzmir Bergama'daki tesisini genişletmek için 2019 yılının  sonuna kadar 30 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı ve mevcut 450 çalışanına ek olarak 300 kişi daha istihdam edecek. Tesisin  genişletilmesi için inşaat çalışmalarına ise geçtiğimiz Nisan ayının  sonunda başlandı.   Temmuz 2017’de açılan Bergama tesisi, LM Wind Power’ın dünya  çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından  sonra faaliyete geçirdiği ilk yeni kanat üretim tesisi olma özelliğini  taşıyor. Dünya çapında 14 bin’e yakın çalışanı bulunan firma, 30 yılı aşkın  tecrübesiyle, kanat üretimi kadar kanat tasarımına da büyük önem  veriyor. Bugün dünyadaki her beş rüzgar türbinin biri LM Wind Power  markasını taşıyor.   İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının Bergama  tesisine yaptığı ziyarette, fabrika yöneticileri ile görüşülerek  yapılacak ek yatırım ve yaratılacak istihdam hakkında bilgiler alındı.    Fabrika Direktörü Ozan Mamay, “Şehrin sosyal ve ekonomik  gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl bu çevrede  daha fazla iş fırsatı yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.   İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ise, Ajans bünyesinde yer alan Yatırım Destek Ofisi’nin 2014 yılında  ‘yenilenebilir enerji’ sektörünü öncelikli sektör olarak  konumlandırdığını belirterek, “İzmir, Türkiye’deki rüzgar enerjisinin  başkenti konumuyla bu alandaki üretimin yaklaşık yüzde 20’sini tek  başına gerçekleştiriyor. İzmir’e kurulan yüzlerce rüzgar türbininin  toplam kurulu gücü bin 300 megavatı geçerken, rüzgar enerjisi  sektöründe kente yapılan toplam yatırım 2 milyar dolar seviyesine  ulaştı. Bunun yanında İzmir rüzgar enerjisi ekipman üretiminde de Avrupa ölçeğinde bilinen ve tanınan bir şehir haline geldi. Bu  başarının bir parçası olan LM Wind Power firmasının İzmir’de genişleme  kararı alması bizim için oldukça memnuniyet verici. Yapılan ek  yatırım, hem bölge ekonomisinin gelişimi hem de yaratacağı işgücü  açısından çok değerli. Bu yatırımlar kapsamında firmanın çalışmalarını  hızlandırmak için ihtiyaç duyacakları her türlü izin ve ruhsat  işleminde biz de yanlarındayız” dedi. 
2017’de İzmir Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen GE Yenilenebilir Enerji bünyesindeki LM WIND POWER, 2019 yılı sonuna kadar 30 milyon dolarlık ek yatırımını tamamlamaya hazırlanıyor.

GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılan, rüzgar türbini kanat  tasarımı ve üretimi sektörü kuruluşlarından olan LM Wind Power, daha temiz bir dünya için faaliyetlerine hızla devam ediyor. LM Wind Power, İzmir Bergama'daki tesisini genişletmek için 2019 yılının  sonuna kadar 30 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı ve mevcut 450 çalışanına ek olarak 300 kişi daha istihdam edecek. Tesisin  genişletilmesi için inşaat çalışmalarına ise geçtiğimiz Nisan ayının  sonunda başlandı.

 

Temmuz 2017’de açılan Bergama tesisi, LM Wind Power’ın dünya  çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından  sonra faaliyete geçirdiği ilk yeni kanat üretim tesisi olma özelliğini  taşıyor. Dünya çapında 14 bin’e yakın çalışanı bulunan firma, 30 yılı aşkın  tecrübesiyle, kanat üretimi kadar kanat tasarımına da büyük önem  veriyor. Bugün dünyadaki her beş rüzgar türbinin biri LM Wind Power  markasını taşıyor.

 

İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının Bergama  tesisine yaptığı ziyarette, fabrika yöneticileri ile görüşülerek  yapılacak ek yatırım ve yaratılacak istihdam hakkında bilgiler alındı. 

 

Fabrika Direktörü Ozan Mamay, “Şehrin sosyal ve ekonomik  gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl bu çevrede  daha fazla iş fırsatı yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ise, Ajans bünyesinde yer alan Yatırım Destek Ofisi’nin 2014 yılında  ‘yenilenebilir enerji’ sektörünü öncelikli sektör olarak  konumlandırdığını belirterek, “İzmir, Türkiye’deki rüzgar enerjisinin  başkenti konumuyla bu alandaki üretimin yaklaşık yüzde 20’sini tek  başına gerçekleştiriyor. İzmir’e kurulan yüzlerce rüzgar türbininin  toplam kurulu gücü bin 300 megavatı geçerken, rüzgar enerjisi  sektöründe kente yapılan toplam yatırım 2 milyar dolar seviyesine  ulaştı. Bunun yanında İzmir rüzgar enerjisi ekipman üretiminde de Avrupa ölçeğinde bilinen ve tanınan bir şehir haline geldi. Bu  başarının bir parçası olan LM Wind Power firmasının İzmir’de genişleme  kararı alması bizim için oldukça memnuniyet verici. Yapılan ek  yatırım, hem bölge ekonomisinin gelişimi hem de yaratacağı işgücü  açısından çok değerli. Bu yatırımlar kapsamında firmanın çalışmalarını  hızlandırmak için ihtiyaç duyacakları her türlü izin ve ruhsat  işleminde biz de yanlarındayız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.