Borusan EnBW Enerji, Saros RES’de GE Yenilenebilir Enerji’nin Gypress Türbinlerini Kullanacak

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2019 - 13:51, Güncelleme: 10.07.2019 - 13:51 2577+ kez okundu.
 

Borusan EnBW Enerji, Saros RES’de GE Yenilenebilir Enerji’nin Gypress Türbinlerini Kullanacak

GE Yenilenebilir Enerji, Borusan EnBW Enerji’nin Saros RES Projesi için 27 Cypress ünitesini temin etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Borusan EnBW Enerji’nin Türkiye’deki 190  bin konutun enerji ihtiyacına karşılık gelen 138 MW’lık Saros Projesi  için 27 Cypress ünitesini temin etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu. Borusan EnBW Enerji, 158 metrelik rotor çapına sahip Cypress  türbinlerini 5.X MW’lık güçle çalıştıracak. GE’nin Cypress platformu için Türkiye’deki ilk siparişi olan bu  proje, şirketin bu alandaki en büyük kara tipi rüzgar türbini sahası  olacak. Proje aynı zamanda GE’nin Türkiye’deki en büyük rüzgâr  santrallerinden biri olacak. Anlaşma kapsamında GE’nin 10 yıllık  servis anlaşması da yer alıyor.   Cypress’ın devrim niteliğindeki iki parçalı kanadı, İzmir Bergama’daki LM Wind Power rüzgâr türbini kanat üretim tesisinde  üretilecek. Şirket kısa süre önce mevcut tesisi büyütmek ve 300 yeni  çalışanı bünyesine dâhil etmek üzere 2019 sonuna kadar 30 milyon dolar  daha yatırım yapma kararını aldığını duyurmuştu. Rüzgar türbinlerinin  kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek.    Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, şunları söyledi:  “Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme ve rüzgâr  enerjisinde sektör lideri olma vizyonumuzu gerçekleştirmeye  kararlıyız. Saros RES projemiz de bu kararlılığımızın bir ifadesidir. Toplam 190 milyon ABD doları yatırım yaptığımız Saros RES’in kurulu  gücü 138 MW, yıllık toplam üretimi 530 GWh olacak. 190 bin hanenin  enerji ihtiyacı karşılanacak ve 297 bin ton karbon salımı  engellenecek. Böyle bir tesisi ülkemize kazandıracağımız için mutlu ve  gururluyuz.”dedi.   GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan  ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise “Borusan EnBW Enerji, Türkiye’deki en büyük rüzgâr enerjisi yatırımcıları arasında  bulunuyor. Birlikte çalışacak olmaktan ve müşterimize yenilenebilir  enerji hedeflerine ulaşmasında yardım etmekten büyük heyecan  duyuyoruz. GE olarak Türkiye’ye daha fazla rüzgâr enerjisi  kazandırmaktan ve bu endüstrinin daha fazla gelişmesi için gerek  istihdam gerek üretim alanlarında yatırım yapmaktan dolayı da ayrıca  büyük gurur duyuyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizin enerji  maliyetlerini her geçen gün azaltmalarına yardımcı olmak ve Cypress  platformumuz da tam da bu noktada ülkenin rüzgâr hızı ve ortamından en  iyi şekilde yararlanmak için ideal bir çözüm sunuyor”.diye ifade etti.   Cypress, yıllık enerji üretiminde kayda değer iyileşmelere,  işletilebilirlikte verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve  konumlandırma potansiyeline ve nihayetinde müşteriler için daha fazla  değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat tasarımı ise daha  da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken maliyetleri  azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor  geçmişte erişilemeyen  yerlerde daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.   
GE Yenilenebilir Enerji, Borusan EnBW Enerji’nin Saros RES Projesi için 27 Cypress ünitesini temin etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Borusan EnBW Enerji’nin Türkiye’deki 190  bin konutun enerji ihtiyacına karşılık gelen 138 MW’lık Saros Projesi  için 27 Cypress ünitesini temin etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu. Borusan EnBW Enerji, 158 metrelik rotor çapına sahip Cypress  türbinlerini 5.X MW’lık güçle çalıştıracak. GE’nin Cypress platformu için Türkiye’deki ilk siparişi olan bu  proje, şirketin bu alandaki en büyük kara tipi rüzgar türbini sahası  olacak. Proje aynı zamanda GE’nin Türkiye’deki en büyük rüzgâr  santrallerinden biri olacak. Anlaşma kapsamında GE’nin 10 yıllık  servis anlaşması da yer alıyor.

 

Cypress’ın devrim niteliğindeki iki parçalı kanadı, İzmir Bergama’daki LM Wind Power rüzgâr türbini kanat üretim tesisinde  üretilecek. Şirket kısa süre önce mevcut tesisi büyütmek ve 300 yeni  çalışanı bünyesine dâhil etmek üzere 2019 sonuna kadar 30 milyon dolar  daha yatırım yapma kararını aldığını duyurmuştu. Rüzgar türbinlerinin  kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek. 

 

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, şunları söyledi:  “Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme ve rüzgâr  enerjisinde sektör lideri olma vizyonumuzu gerçekleştirmeye  kararlıyız. Saros RES projemiz de bu kararlılığımızın bir ifadesidir. Toplam 190 milyon ABD doları yatırım yaptığımız Saros RES’in kurulu  gücü 138 MW, yıllık toplam üretimi 530 GWh olacak. 190 bin hanenin  enerji ihtiyacı karşılanacak ve 297 bin ton karbon salımı  engellenecek. Böyle bir tesisi ülkemize kazandıracağımız için mutlu ve  gururluyuz.”dedi.

 

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan  ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise “Borusan EnBW Enerji, Türkiye’deki en büyük rüzgâr enerjisi yatırımcıları arasında  bulunuyor. Birlikte çalışacak olmaktan ve müşterimize yenilenebilir  enerji hedeflerine ulaşmasında yardım etmekten büyük heyecan  duyuyoruz. GE olarak Türkiye’ye daha fazla rüzgâr enerjisi  kazandırmaktan ve bu endüstrinin daha fazla gelişmesi için gerek  istihdam gerek üretim alanlarında yatırım yapmaktan dolayı da ayrıca  büyük gurur duyuyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizin enerji  maliyetlerini her geçen gün azaltmalarına yardımcı olmak ve Cypress  platformumuz da tam da bu noktada ülkenin rüzgâr hızı ve ortamından en  iyi şekilde yararlanmak için ideal bir çözüm sunuyor”.diye ifade etti.

 

Cypress, yıllık enerji üretiminde kayda değer iyileşmelere,  işletilebilirlikte verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve  konumlandırma potansiyeline ve nihayetinde müşteriler için daha fazla  değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat tasarımı ise daha  da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken maliyetleri  azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor  geçmişte erişilemeyen  yerlerde daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.