En Çok Elektrik Tüketen İl İstanbul Oldu

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2019 - 11:34, Güncelleme: 11.07.2019 - 11:34 2730+ kez okundu.
 

En Çok Elektrik Tüketen İl İstanbul Oldu

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip tarafından derlenen bilgilere göre Türkiye’de aylık 18,2 milyon MWh elektrik tüketimi gerçekleşti.

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip tarafından derlenen bilgiler elektrik tüketim oranları  hakkında ilginç verileri ortaya koydu. Verilere göre ülke genelinde  aylık bazda toplamda 18,2 milyon megawattsaat(MWh) elektrik tüketimi  gerçekleşti. Bu rakama göre tüketicilerin toplam elektrik faturası   tüm tüketicilerin ulusal tarifeden tüketim gerçekleştirdiği  varsayımıyla ortalama 12,8 milyar TL aylık tutara ulaştı.   En çok elektrik  tüketen illerin başında İstanbul geliyor. İstanbul, Türkiye’nin tüm  elektriğinin yüzde 18’ini tüketiyor. İstanbul’u, yüzde 6 ile İzmir ile Ankara ve yüzde 5 ile Bursa izliyor. Elektrik tüketimi en çok artan illerin başında Şırnak (yüzde 9,28), Bingöl (yüzde 7,35) ve Kahramanmaraş (yüzde 5,54) geliyor. Verilere göre en çok elektrik tüketen ise yüzde 43’le sanayi kuruluşları  oldu. Sanayi kuruluşlarını yüzde 27’yle iş yerleri izledi. Konutlarda  gerçekleşen tüketim ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8 artış gösterdi.   Sanayi kuruluşlarının çokluğuyla öne çıkan İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Gaziantep sanayi amaçlı elektrik tüketimi ile  listenin üst sıralarında yerini aldı. Konutlardaki elektrik  tüketiminde ise İstanbul yine liste başında yer alırken, İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa izledi.   Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan son  düzenlemeyle tedarik şirketi değişikliği yaparak elektrik  faturalarında tasarruf etmek mümkün. EPDK, 2019 yılı için serbest  tüketici limitlerini yıllık 1600kWh elektrik tüketimi olarak  belirledi. Bu düzenlemeyle yıllık toplamda yaklaşık 992 TL elektrik  faturası ödeyen tüm tüketiciler elektrik tedarikçisini  değiştirebiliyor. Ayda ortalama 82 TL ve üzerinde elektrik faturası  ödeyenlerin tedarikçilerini kolayca değiştirebilecekleri anlamına  gelen düzenlemeyle yaklaşık 20 milyondan fazla kişiye en cazip olan  elektrik tedarikçisini seçme imkanı da doğdu. Tüketiciler tedarikçi  şirket değişikliklerini internetten ya da çağrı merkezlerinden  yapabiliyor.   Konu ile ilgili değerlendirme yapan EnCazip kurucusu Çağada Kırım,  “Tüketicilerin tasarruf etmelerini kolaylaştıracak yenilemeler  sayesinde kullanıcılar artık çok kolay bir şekilde tedarikçi  değiştirebilecek ve tedarikçiler arasındaki rekabetin yavaş yavaş  açılmasıyla birlikte bir elektrik faturasında yüzde 15 tasarruf etme  şansı ortaya çıkmış olacak. Tedarikçi değişikliğiyle birlikte  kullanıcılar yılda yaklaşık 23 milyar TL tasarruf fırsatı da yakalamış  olacak.” şeklinde konuştu.
Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip tarafından derlenen bilgilere göre Türkiye’de aylık 18,2 milyon MWh elektrik tüketimi gerçekleşti.

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip tarafından derlenen bilgiler elektrik tüketim oranları  hakkında ilginç verileri ortaya koydu. Verilere göre ülke genelinde  aylık bazda toplamda 18,2 milyon megawattsaat(MWh) elektrik tüketimi  gerçekleşti. Bu rakama göre tüketicilerin toplam elektrik faturası   tüm tüketicilerin ulusal tarifeden tüketim gerçekleştirdiği  varsayımıyla ortalama 12,8 milyar TL aylık tutara ulaştı.

 

En çok elektrik  tüketen illerin başında İstanbul geliyor. İstanbul, Türkiye’nin tüm  elektriğinin yüzde 18’ini tüketiyor. İstanbul’u, yüzde 6 ile İzmir ile Ankara ve yüzde 5 ile Bursa izliyor. Elektrik tüketimi en çok artan illerin başında Şırnak (yüzde 9,28), Bingöl (yüzde 7,35) ve Kahramanmaraş (yüzde 5,54) geliyor. Verilere göre en çok elektrik tüketen ise yüzde 43’le sanayi kuruluşları  oldu. Sanayi kuruluşlarını yüzde 27’yle iş yerleri izledi. Konutlarda  gerçekleşen tüketim ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8 artış gösterdi.

 

Sanayi kuruluşlarının çokluğuyla öne çıkan İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Gaziantep sanayi amaçlı elektrik tüketimi ile  listenin üst sıralarında yerini aldı. Konutlardaki elektrik  tüketiminde ise İstanbul yine liste başında yer alırken, İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa izledi.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan son  düzenlemeyle tedarik şirketi değişikliği yaparak elektrik  faturalarında tasarruf etmek mümkün. EPDK, 2019 yılı için serbest  tüketici limitlerini yıllık 1600kWh elektrik tüketimi olarak  belirledi. Bu düzenlemeyle yıllık toplamda yaklaşık 992 TL elektrik  faturası ödeyen tüm tüketiciler elektrik tedarikçisini  değiştirebiliyor. Ayda ortalama 82 TL ve üzerinde elektrik faturası  ödeyenlerin tedarikçilerini kolayca değiştirebilecekleri anlamına  gelen düzenlemeyle yaklaşık 20 milyondan fazla kişiye en cazip olan  elektrik tedarikçisini seçme imkanı da doğdu. Tüketiciler tedarikçi  şirket değişikliklerini internetten ya da çağrı merkezlerinden  yapabiliyor.

 

Konu ile ilgili değerlendirme yapan EnCazip kurucusu Çağada Kırım,  “Tüketicilerin tasarruf etmelerini kolaylaştıracak yenilemeler  sayesinde kullanıcılar artık çok kolay bir şekilde tedarikçi  değiştirebilecek ve tedarikçiler arasındaki rekabetin yavaş yavaş  açılmasıyla birlikte bir elektrik faturasında yüzde 15 tasarruf etme  şansı ortaya çıkmış olacak. Tedarikçi değişikliğiyle birlikte  kullanıcılar yılda yaklaşık 23 milyar TL tasarruf fırsatı da yakalamış  olacak.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.