Rosatom, Tianwan NGS İçin İlk Dövme Reaktör Kabını Üretti

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.07.2019 - 14:56, Güncelleme: 18.07.2019 - 14:56 3745+ kez okundu.
 

Rosatom, Tianwan NGS İçin İlk Dövme Reaktör Kabını Üretti

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un tesisleri, Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci üniteleri için ilk dövme reaktör kabını üretti.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un tesisleri, Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci üniteleri için ilk dövme reaktör kabını üretti. Söz konusu üniteler, Rosatom’un Mühendislik Bölümü olan ASE’nin teknik  desteğiyle inşa ediliyor.    ASE’nin Çin Projelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexey Bannik,  “Bu olaylar, ASE EC JSC ile Suneng Nükleer Enerji Ltd. Şti. (Çin)  arasında Mart 2019’da imzalanan Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci  ünitelerinin yapımı için Genel Sözleşme'nin uygulanması çerçevesinde  ekipmanlarının üretimine başlandığını gösteriyor” değerlendirmesinde  bulundu. Tianwan NGS’de 7'inci ünitenin ilk betonunun Mayıs 2021'de  dökülmesi planlanıyor.
Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un tesisleri, Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci üniteleri için ilk dövme reaktör kabını üretti.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un tesisleri, Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci üniteleri için ilk dövme reaktör kabını üretti. Söz konusu üniteler, Rosatom’un Mühendislik Bölümü olan ASE’nin teknik  desteğiyle inşa ediliyor. 

 

ASE’nin Çin Projelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexey Bannik,  “Bu olaylar, ASE EC JSC ile Suneng Nükleer Enerji Ltd. Şti. (Çin)  arasında Mart 2019’da imzalanan Tianwan NGS’nin 7 ve 8’inci  ünitelerinin yapımı için Genel Sözleşme'nin uygulanması çerçevesinde  ekipmanlarının üretimine başlandığını gösteriyor” değerlendirmesinde  bulundu. Tianwan NGS’de 7'inci ünitenin ilk betonunun Mayıs 2021'de  dökülmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.