IEA Başkanı Fatih Birol “Petrol Fiyatlarında Büyük Artış Beklemiyorum”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.07.2019 - 11:02, Güncelleme: 19.07.2019 - 11:02 2445+ kez okundu.
 

IEA Başkanı Fatih Birol “Petrol Fiyatlarında Büyük Artış Beklemiyorum”

IEA Başkanı Fatih Birol, talebin yavaşlamakta olduğunu ve küresel piyasada arz fazlası bulunduğuna işaret ederek petrol fiyatlarında ciddi artış beklemediğini duyurdu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, talebin  yavaşlamakta olduğunu ve küresel piyasada arz fazlası bulunduğuna işaret ederek petrol fiyatlarında ciddi artış beklemediğini duyurdu.   Yeni Delhi'de düzenlenen enerji konferansında konuşan Birol, "Fiyatlar  piyasa tarafından belirleniyor ve bugün itibariyle piyasaya baktığımızda  talebin kayda değer şekilde yavaşlamakta olduğunu görüyoruz. ABD'den  piyasaya  1 milyon 800 bin milyon varil/gün gibi önemli miktarda petrol geliyor, buna Irak, Brezilya ve Libya'yı da eklemek gerekli. Bu şartlar altında  ham petrol fiyatlarında büyük bir artış beklemiyorum" dedi.    Ancak Birol, ciddi siyasi gerilimlerin hala piyasa dinamiklerini  etkileyebileceği uyarısında da bulundu.   
IEA Başkanı Fatih Birol, talebin yavaşlamakta olduğunu ve küresel piyasada arz fazlası bulunduğuna işaret ederek petrol fiyatlarında ciddi artış beklemediğini duyurdu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, talebin  yavaşlamakta olduğunu ve küresel piyasada arz fazlası bulunduğuna işaret ederek petrol fiyatlarında ciddi artış beklemediğini duyurdu.

 

Yeni Delhi'de düzenlenen enerji konferansında konuşan Birol, "Fiyatlar  piyasa tarafından belirleniyor ve bugün itibariyle piyasaya baktığımızda  talebin kayda değer şekilde yavaşlamakta olduğunu görüyoruz. ABD'den  piyasaya  1 milyon 800 bin milyon varil/gün gibi önemli miktarda petrol geliyor, buna Irak, Brezilya ve Libya'yı da eklemek gerekli. Bu şartlar altında  ham petrol fiyatlarında büyük bir artış beklemiyorum" dedi. 

 

Ancak Birol, ciddi siyasi gerilimlerin hala piyasa dinamiklerini  etkileyebileceği uyarısında da bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.