IEA “Hürmüz Boğazı'ndaki Gelişmeleri Yakından İzliyoruz”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2019 - 09:53, Güncelleme: 23.07.2019 - 09:53 3652+ kez okundu.
 

IEA “Hürmüz Boğazı'ndaki Gelişmeleri Yakından İzliyoruz”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) “Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeleri yakından izliyoruz, petrol piyasası için hızla tedbir almaya hazırız.” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeleri yakından  takip etmekte olduklarını belirtti ve küresel petrol piyasasına yeterli  arzın devam emesinin sağlanması için gerektiğinde hızla eyleme geçmeye  hazır olduklarını bildirdi.    IEA açıklamasında, Hürmüz Boğazı'ndan serbestçe geçilmesinin  küresel ekonomi için çok önemli olduğunu belirterek, enerjinin boğazdan  serbest geçiş hakkının devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.    Hürmüz Bogazı'nın dünya enerji ticareti için yaşamsal bir deniz  taşımacılığı rotası olduğuna, günde 20 milyon varilin bu rotadan  taşındığına işaret eden EIA, "Global piyasalarda yeterli arzın  bulunmaya devam etmesini sağlamak için hızlı ve kararlı şekilde hareket  etmeye hazırız" dedi.  
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) “Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeleri yakından izliyoruz, petrol piyasası için hızla tedbir almaya hazırız.” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeleri yakından  takip etmekte olduklarını belirtti ve küresel petrol piyasasına yeterli  arzın devam emesinin sağlanması için gerektiğinde hızla eyleme geçmeye  hazır olduklarını bildirdi. 

 

IEA açıklamasında, Hürmüz Boğazı'ndan serbestçe geçilmesinin  küresel ekonomi için çok önemli olduğunu belirterek, enerjinin boğazdan  serbest geçiş hakkının devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Hürmüz Bogazı'nın dünya enerji ticareti için yaşamsal bir deniz  taşımacılığı rotası olduğuna, günde 20 milyon varilin bu rotadan  taşındığına işaret eden EIA, "Global piyasalarda yeterli arzın  bulunmaya devam etmesini sağlamak için hızlı ve kararlı şekilde hareket  etmeye hazırız" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.