AB, Bu Kış Elektrik Kesintilerine Hazırlanıyor

DÜNYADAN 06.10.2022 - 10:36, Güncelleme: 06.10.2022 - 10:36 1964+ kez okundu.
 

AB, Bu Kış Elektrik Kesintilerine Hazırlanıyor

Avrupa Birliği, Ukrayna'daki savaşa bağlı bir enerji arzı krizinin bu kış Avrupa Birliği'nde yaygın elektrik kesintilerine neden olabileceği konusunda uyardı.

Avrupa Birliği, sıcaklıklar düşerken kaynaklarını desteklerken  “akla gelebilecek iki senaryoya” hazırlanıyor: Biri birkaç üye devletin elektrik kesintisi yaşadığı, diğeri ise birçok üye ülkede aynı anda elektrik kesintilerinin meydana geldiği. AB, Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic, İlk senaryoda AB Devletleri, etkilenen ülkelere acil durum elektrik jeneratörleri de dahil olmak üzere hedefe yönelik yardım sağlamak için devreye girebilir. Ancak daha yaygın elektrik kesintileri durumunda, Avrupa Komisyonu stratejik enerji rezervinden çekilmek zorunda kalırken, tek tek ülkeler acil yardım teslimatlarını sınırlayacağını sözlerine ekledi. 
Avrupa Birliği, Ukrayna'daki savaşa bağlı bir enerji arzı krizinin bu kış Avrupa Birliği'nde yaygın elektrik kesintilerine neden olabileceği konusunda uyardı.

Avrupa Birliği, sıcaklıklar düşerken kaynaklarını desteklerken  “akla gelebilecek iki senaryoya” hazırlanıyor:

Biri birkaç üye devletin elektrik kesintisi yaşadığı, diğeri ise birçok üye ülkede aynı anda elektrik kesintilerinin meydana geldiği.

AB, Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic, İlk senaryoda AB Devletleri, etkilenen ülkelere acil durum elektrik jeneratörleri de dahil olmak üzere hedefe yönelik yardım sağlamak için devreye girebilir.

Ancak daha yaygın elektrik kesintileri durumunda, Avrupa Komisyonu stratejik enerji rezervinden çekilmek zorunda kalırken, tek tek ülkeler acil yardım teslimatlarını sınırlayacağını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.