ABD ve Irak Heyetleri Enerji Konusunda İşbirliğini Görüştü

DÜNYADAN 16.02.2023 - 09:50, Güncelleme: 16.02.2023 - 09:50 5596+ kez okundu.
 

ABD ve Irak Heyetleri Enerji Konusunda İşbirliğini Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlığında düzenlenen ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında ekonomi, enerji, yatırım ve iklim değişikliği alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

Irak ve ABD heyetleri, başkent Washington’da ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında bir araya geldi. Amerikalı heyete Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak heyetine Dışişleri Bakanı Hüseyin başkanlık etti. İki ülkenin toplantıya ilişkin ortak yazılı açıklamasında, ekonomik işbirliği, Irak’ın enerji alanından kendine yeterliliği, ortak yatırımlar ve iklim değişikliği ile mücadele konularının görüşüldüğü kaydedildi. Heyetlerin Irak’ı elektrik tedarik hizmetlerini iyileştirme ve Irak’ın enerjide kendi kendine yeterliliğini güvence altına alma konusunda işbirliğini de görüştüğü belirtilen açıklamada Irak’ın iklime ve halk sağlığına yönelik çevresel zararı azaltacak enerji altyapısına yatırım yapmasının önemine değinildi. Ortak açıklamada, heyetlerin, iklim değişikliği ile mücadelenin önemini yeniden teyit ettikleri belirtilirken “Irak delegasyonu, Irak’ın yakında iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kapsamlı bir hükümet stratejisi yayınlayacağını bildirdi.” ifadelerine yer verildi. Görüşmede ayrıca güneş enerjisi santrali projelerine duyulan ihtiyacı ve yenilenebilir enerjiye yatırımı çekmek için gerekli düzenlemelerin yapılmasının da ele alındığına işaret edilen açıklamada, Irak’ın su krizinin de konuşulduğu ve ABD, Irak’ın su yönetimi uygulamalarını iyileştirmek için teknik yardımına devam etmeyi planladığının ifade edildiği belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlığında düzenlenen ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında ekonomi, enerji, yatırım ve iklim değişikliği alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

Irak ve ABD heyetleri, başkent Washington’da ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısında bir araya geldi.

Amerikalı heyete Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak heyetine Dışişleri Bakanı Hüseyin başkanlık etti.

İki ülkenin toplantıya ilişkin ortak yazılı açıklamasında, ekonomik işbirliği, Irak’ın enerji alanından kendine yeterliliği, ortak yatırımlar ve iklim değişikliği ile mücadele konularının görüşüldüğü kaydedildi.

Heyetlerin Irak’ı elektrik tedarik hizmetlerini iyileştirme ve Irak’ın enerjide kendi kendine yeterliliğini güvence altına alma konusunda işbirliğini de görüştüğü belirtilen açıklamada Irak’ın iklime ve halk sağlığına yönelik çevresel zararı azaltacak enerji altyapısına yatırım yapmasının önemine değinildi.

Ortak açıklamada, heyetlerin, iklim değişikliği ile mücadelenin önemini yeniden teyit ettikleri belirtilirken “Irak delegasyonu, Irak’ın yakında iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kapsamlı bir hükümet stratejisi yayınlayacağını bildirdi.” ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca güneş enerjisi santrali projelerine duyulan ihtiyacı ve yenilenebilir enerjiye yatırımı çekmek için gerekli düzenlemelerin yapılmasının da ele alındığına işaret edilen açıklamada, Irak’ın su krizinin de konuşulduğu ve ABD, Irak’ın su yönetimi uygulamalarını iyileştirmek için teknik yardımına devam etmeyi planladığının ifade edildiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.