ABD'den bugüne kadar görülmemiş büyüklükte enerji sahası ihaleye açılıyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 3594+ kez okundu.
 

ABD'den bugüne kadar görülmemiş büyüklükte enerji sahası ihaleye açılıyor

ABD federal kara sularındaki bugüne kadar ihaleye açmadığı tüm petrol ve doğal gaz sahalarını ihaleye çıkarıyor.

ABD İçişleri Bakanlığı (DOI), “Asli Satış Hakkı Teklifi 250” (Essentially Proposed Lease Sale 250) başlığıyla Meksika Körfezi’nde oldukça büyük bir alanı kapsayan, daha önce yapılmamış, bugüne kadarki en büyük petrol ve gaz hakkı satışının Mart 2018’de yapılacağını duyurdu. Satışa konu olacak saha, derinliği 3 metre ile 3 bin 400 metre arasında değişen 14 bin 375 bloğu içeriyor. Toplamda 31 milyon hektarlık bir alanın söz konusu olduğu açıklandı. Yapılacak satış, Dış Kıta Sahanlığı’ndaki (OCS) henüz satılmamış tüm federal karasularını kapsıyor.
ABD federal kara sularındaki bugüne kadar ihaleye açmadığı tüm petrol ve doğal gaz sahalarını ihaleye çıkarıyor.

ABD İçişleri Bakanlığı (DOI), “Asli Satış Hakkı Teklifi 250” (Essentially Proposed Lease Sale 250) başlığıyla Meksika Körfezi’nde oldukça büyük bir alanı kapsayan, daha önce yapılmamış, bugüne kadarki en büyük petrol ve gaz hakkı satışının Mart 2018’de yapılacağını duyurdu. Satışa konu olacak saha, derinliği 3 metre ile 3 bin 400 metre arasında değişen 14 bin 375 bloğu içeriyor. Toplamda 31 milyon hektarlık bir alanın söz konusu olduğu açıklandı.

Yapılacak satış, Dış Kıta Sahanlığı’ndaki (OCS) henüz satılmamış tüm federal karasularını kapsıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.