AB'de Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kömürü Geride Bıraktı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:57, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:57 3201+ kez okundu.
 

AB'de Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kömürü Geride Bıraktı

Avrupa 2017'de rüzgar, güneş ve biyokütle gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik miktarı, ilk kez kömürden elde edilen elektrik miktarını geçti.

Brüksel ve Londra merkezli düşünce kuruluşu Sandbag'in 2017 yılı raporundaki verilere göre, geçen yıl Avrupa'da rüzgar, güneş ve biyokütleden üretilen elektrik miktarı yüzde 12 artışla 679 teravatsaate yükseldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin elektrik üretiminde, kömürün miktarı geçen yıl yüzde 3,2 düşüşle 669 teravatsaate geriledi. Böylece Avrupa'da rüzgar, güneş ve biyokütle gibi kaynaklardan üretilen yenilenebilir enerji miktarı, ilk kez kömürden sağlanan elektrik miktarını geride bıraktı. Geçen yıl, Avrupa'nın toplamda 3 bin 244 teravatsaati bulan elektrik üretiminin, böylece yüzde 20,93'ü rüzgar, güneş ve biyokütleden, yüzde 20,62'si ise taş kömürü ve linyitten sağlandı. Yeni yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimindeki artışa en büyük katkıyı Almanya ve İngiltere sağladı. Bu iki ülkede rüzgar santrallerine yapılan yatırımlar ve yıllık rüzgar koşullarının iyi seyretmesiyle Avrupa'da rüzgardan elektrik üretimi yüzde 19 yükseldi. Avrupa Birliği iklimdeki tehlikeli değişimi engelleme önceliği ile sera gazı salınımını ciddi şekilde azaltmayı amaçlıyor. Diğer ulus ve bölgeleri de aynı amaç doğrultusunda teşvik eden Avrupa’nın İklim Tedbirleri 2020, 2030 ve 2050 yılları için hedefler içeriyor.  
Avrupa 2017'de rüzgar, güneş ve biyokütle gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik miktarı, ilk kez kömürden elde edilen elektrik miktarını geçti.

Brüksel ve Londra merkezli düşünce kuruluşu Sandbag'in 2017 yılı raporundaki verilere göre, geçen yıl Avrupa'da rüzgar, güneş ve biyokütleden üretilen elektrik miktarı yüzde 12 artışla 679 teravatsaate yükseldi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin elektrik üretiminde, kömürün miktarı geçen yıl yüzde 3,2 düşüşle 669 teravatsaate geriledi. Böylece Avrupa'da rüzgar, güneş ve biyokütle gibi kaynaklardan üretilen yenilenebilir enerji miktarı, ilk kez kömürden sağlanan elektrik miktarını geride bıraktı. Geçen yıl, Avrupa'nın toplamda 3 bin 244 teravatsaati bulan elektrik üretiminin, böylece yüzde 20,93'ü rüzgar, güneş ve biyokütleden, yüzde 20,62'si ise taş kömürü ve linyitten sağlandı. Yeni yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimindeki artışa en büyük katkıyı Almanya ve İngiltere sağladı. Bu iki ülkede rüzgar santrallerine yapılan yatırımlar ve yıllık rüzgar koşullarının iyi seyretmesiyle Avrupa'da rüzgardan elektrik üretimi yüzde 19 yükseldi. Avrupa Birliği iklimdeki tehlikeli değişimi engelleme önceliği ile sera gazı salınımını ciddi şekilde azaltmayı amaçlıyor. Diğer ulus ve bölgeleri de aynı amaç doğrultusunda teşvik eden Avrupa’nın İklim Tedbirleri 2020, 2030 ve 2050 yılları için hedefler içeriyor.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.