Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı Yürürlükten Kaldırıldı

GÜNCEL DUYURULAR 14.03.2024 - 11:48, Güncelleme: 14.03.2024 - 11:48 6905+ kez okundu.
 

Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı Yürürlükten Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Akbelen bölgesindeki 190 parselde linyit madeni izni veren kararı yürürlükten kaldırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Muğla’nın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar bölgelerindeki tarım arazisi kamulaştırılması kararı iptal edildi. Kararda, “11/3/ 2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Erdoğan’ın 11 Mart’taki kararına İkizköy savunucuları, çevreciler, siyasiler ve yurttaşlar tepki göstermişti. Akbelen Ormanı, 2020’de YK Enerji’ye devredilmişti ve bölgede ağaçların kesilmesiyle köylülerin direnişi başlamıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022’deki kararıyla madencilik faaliyetlerine izin verilmesi üzerine ağaç kesimi yeniden başlamış, ancak köylüler ve çevrecilerin direnişi sonucunda Erdoğan’ın yeni bir karar almasıyla maden izni iptal edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Akbelen bölgesindeki 190 parselde linyit madeni izni veren kararı yürürlükten kaldırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Muğla’nın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar bölgelerindeki tarım arazisi kamulaştırılması kararı iptal edildi. Kararda, “11/3/ 2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan’ın 11 Mart’taki kararına İkizköy savunucuları, çevreciler, siyasiler ve yurttaşlar tepki göstermişti. Akbelen Ormanı, 2020’de YK Enerji’ye devredilmişti ve bölgede ağaçların kesilmesiyle köylülerin direnişi başlamıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022’deki kararıyla madencilik faaliyetlerine izin verilmesi üzerine ağaç kesimi yeniden başlamış, ancak köylüler ve çevrecilerin direnişi sonucunda Erdoğan’ın yeni bir karar almasıyla maden izni iptal edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.