Akfen Yenilenebilir Enerji'ye EBRD'den 102 Milyon Dolarlık Kredi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2359+ kez okundu.
 

Akfen Yenilenebilir Enerji'ye EBRD'den 102 Milyon Dolarlık Kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akfen Yenilenebilir Enerji'ye toplam 13 enerji santralinin yapımı için 102 Milyon Dolarlık kredi sağladı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 102 milyon dolarlık kredi anlaşmaya göre imzalayan Akfen Yenilenebilir Enerji, toplam kurulu gücü 327 megavat (MW) olacak 9 güneş enerji santrali (GES) ve 4 rüzgar enerji santralinin (RES) hayata geçirilmesinde kullanılacak. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) sağlanan 52 Milyon Dolarlık kredi ile Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya’da toplamda 85 Megavat gücünde  9 GES projesi kurulacak. Geriye kalan 50 milyon dolarlık kredi ile toplam kurulu gücü 242 Megavat olacak Çanakkale’deki Üçpınar (99 MW), Kocalar (26 MW), Hasanoba (51 MW) ile Denizli’deki (66 MW) 4 rüzgar enerji santrali projesinde kullanılacak. Böylelikle EBRD’ninAkfen Yenilenebilir Enerji şirketinin güneş ve rüzgar projelerine yönelik kredi desteği toplamda 102 milyon dolar olarak gerçekleşecek. Konuyla ilgili bilgi veren Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, EBRD kredisinin şirketin yatırımlarının hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akfen Yenilenebilir Enerji'ye toplam 13 enerji santralinin yapımı için 102 Milyon Dolarlık kredi sağladı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 102 milyon dolarlık kredi anlaşmaya göre imzalayan Akfen Yenilenebilir Enerji, toplam kurulu gücü 327 megavat (MW) olacak 9 güneş enerji santrali (GES) ve 4 rüzgar enerji santralinin (RES) hayata geçirilmesinde kullanılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) sağlanan 52 Milyon Dolarlık kredi ile Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya’da toplamda 85 Megavat gücünde  9 GES projesi kurulacak. Geriye kalan 50 milyon dolarlık kredi ile toplam kurulu gücü 242 Megavat olacak Çanakkale’deki Üçpınar (99 MW), Kocalar (26 MW), Hasanoba (51 MW) ile Denizli’deki (66 MW) 4 rüzgar enerji santrali projesinde kullanılacak. Böylelikle EBRD’ninAkfen Yenilenebilir Enerji şirketinin güneş ve rüzgar projelerine yönelik kredi desteği toplamda 102 milyon dolar olarak gerçekleşecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, EBRD kredisinin şirketin yatırımlarının hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.