Akköprü Hidroelektrik Santrali Özelleştirilecek

GÜNCEL DUYURULAR 24.04.2024 - 09:55, Güncelleme: 24.04.2024 - 09:59 2255 kez okundu.
 

Akköprü Hidroelektrik Santrali Özelleştirilecek

Muğla'da yer alan Akköprü Hidroelektrik Santrali'nin (HES) "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Muğla'da yer alan Akköprü HES, "işletme hakkının verilmesi", santral tarafından kullanılan taşınmazlar ise "işletme hakkının verilmesi" ve "kullanım izninin devri" yöntemleriyle özelleştirilecek. İhale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 75 bin lira, geçici teminat tutarı ise 100 milyon lira olarak belirlendi. İhale için 30 Mayıs'a kadar teklif verilebilecek. İstanbul Şile'deki taşınmazların satışı yapılacak İstanbul'un Şile ilçesindeki taşınmazlar da bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek. İhale şartnamesi bedeli 10 bin lira, geçici teminat tutarı 4 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye 15 Mayıs'a kadar teklif verilebilecek.
Muğla'da yer alan Akköprü Hidroelektrik Santrali'nin (HES) "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Muğla'da yer alan Akköprü HES, "işletme hakkının verilmesi", santral tarafından kullanılan taşınmazlar ise "işletme hakkının verilmesi" ve "kullanım izninin devri" yöntemleriyle özelleştirilecek.

İhale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 75 bin lira, geçici teminat tutarı ise 100 milyon lira olarak belirlendi. İhale için 30 Mayıs'a kadar teklif verilebilecek.

İstanbul Şile'deki taşınmazların satışı yapılacak

İstanbul'un Şile ilçesindeki taşınmazlar da bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek.

İhale şartnamesi bedeli 10 bin lira, geçici teminat tutarı 4 milyon lira olarak belirlendi.

İhaleye 15 Mayıs'a kadar teklif verilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.