Aksa Doğalgaz Dördüncü Kez Düşük Karbon Kahramanı Oldu

ŞİRKET 04.05.2023 - 15:54, Güncelleme: 04.05.2023 - 15:56 3404+ kez okundu.
 

Aksa Doğalgaz Dördüncü Kez Düşük Karbon Kahramanı Oldu

Aksa Doğalgaz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin gerçekleştirdiği 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesiyle Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nün sahibi oldu. Faaliyet gösterdiği dağıtım bölgelerinde hava kalitesinin önemli oranda artmasına olanak sağlayan Aksa Doğalgaz, üst üste dördüncü kez ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğine karşı etkin mücadelede örnek oluşturan kuruluşlara verilen SÜT-D 2023 Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu takdim etti. Bir yılda 111,8 ton karbon azaltımı Sanayileşme, nüfus artışı ve ısınma ihtiyacı gibi sebeplere bağlı gelişen hava kirliliğine karşı temiz ve nefes alınabilen bir hava sahasının önemine dikkat çeken Aksa Doğalgaz, sürdürülebilirlik çalışmalarını iş süreçleriyle birlikte yürütüyor. Aksa Doğalgaz’ın bu bakış açısıyla pilot bölgelerinde hayata geçirdiği “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesi kapsamında bir yıl boyunca sayaç okuyan ekiplerinin bir bölümü otomobil yerine elektrikli motosiklet/bisiklet kullandı. Bir yılın sonunda 111,8 ton karbon salım azaltımı sağlanan projenin çıktılarını yakından takip eden Aksa Doğalgaz iyileştirme ve geliştirmelerle birlikte “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” uygulamasını tüm bölgelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen Aksa Doğalgaz, 2022 yılında 5 milyona yakın abonesinin karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gaz kullanmasıyla 9,3 milyon ton daha az karbon salımı gerçekleşmesine katkıda bulundu; bu oran, 392 milyon ağaçtan oluşan bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eşit. Türkiye’nin doğal ve temiz yarınları için çevresel etkileri en az olan enerji kaynaklarına yönelmek Aksa Doğalgaz için tercih olmaktan öte bir konumda yer alıyor. Bir zorunluluk olarak gördüğü çevreci kaynaklardan üretilen enerjilere yönelik bilinçlenmenin önünün açılması gerektiği düşüncesiyle operasyonel adımlarını sistematik biçimde kurgulayan Aksa Doğalgaz, taleplere başarıyla karşılık vermenin yanında çevresel etki için dinamik ve yapıcı projeler üretiyor, bunların sürdürülebilir bir ölçüde yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu nedenle senelerdir çevreci alternatiflere yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüten Aksa Doğalgaz’ın GAZBİR-GAZMER bünyesinde uygulamaya aldığı bir diğer projesinde doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen karıştırılıyor. İlerleyen süreçte bu çalışmayı geliştirerek bir hidrojen köyü kurmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, temiz hava sahası ve çevresel etkinin tüm kolları için etkin çalışmalar ortaya koyuyor.
Aksa Doğalgaz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin gerçekleştirdiği 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesiyle Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nün sahibi oldu. Faaliyet gösterdiği dağıtım bölgelerinde hava kalitesinin önemli oranda artmasına olanak sağlayan Aksa Doğalgaz, üst üste dördüncü kez ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğine karşı etkin mücadelede örnek oluşturan kuruluşlara verilen SÜT-D 2023 Düşük Karbon Kahramanları Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu takdim etti.

Bir yılda 111,8 ton karbon azaltımı

Sanayileşme, nüfus artışı ve ısınma ihtiyacı gibi sebeplere bağlı gelişen hava kirliliğine karşı temiz ve nefes alınabilen bir hava sahasının önemine dikkat çeken Aksa Doğalgaz, sürdürülebilirlik çalışmalarını iş süreçleriyle birlikte yürütüyor. Aksa Doğalgaz’ın bu bakış açısıyla pilot bölgelerinde hayata geçirdiği “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” projesi kapsamında bir yıl boyunca sayaç okuyan ekiplerinin bir bölümü otomobil yerine elektrikli motosiklet/bisiklet kullandı. Bir yılın sonunda 111,8 ton karbon salım azaltımı sağlanan projenin çıktılarını yakından takip eden Aksa Doğalgaz iyileştirme ve geliştirmelerle birlikte “Sayaç Okumada Düşük Karbon Çözümü” uygulamasını tüm bölgelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen

Aksa Doğalgaz, 2022 yılında 5 milyona yakın abonesinin karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gaz kullanmasıyla 9,3 milyon ton daha az karbon salımı gerçekleşmesine katkıda bulundu; bu oran, 392 milyon ağaçtan oluşan bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eşit. Türkiye’nin doğal ve temiz yarınları için çevresel etkileri en az olan enerji kaynaklarına yönelmek Aksa Doğalgaz için tercih olmaktan öte bir konumda yer alıyor. Bir zorunluluk olarak gördüğü çevreci kaynaklardan üretilen enerjilere yönelik bilinçlenmenin önünün açılması gerektiği düşüncesiyle operasyonel adımlarını sistematik biçimde kurgulayan Aksa Doğalgaz, taleplere başarıyla karşılık vermenin yanında çevresel etki için dinamik ve yapıcı projeler üretiyor, bunların sürdürülebilir bir ölçüde yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu nedenle senelerdir çevreci alternatiflere yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüten Aksa Doğalgaz’ın GAZBİR-GAZMER bünyesinde uygulamaya aldığı bir diğer projesinde doğal gaza yüzde 20 oranında yeşil hidrojen karıştırılıyor. İlerleyen süreçte bu çalışmayı geliştirerek bir hidrojen köyü kurmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, temiz hava sahası ve çevresel etkinin tüm kolları için etkin çalışmalar ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.