Aksa Jeneratör Bilim Bakanlığının Ar-Ge Merkezi Kapsamına Alındı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 3447+ kez okundu.
 

Aksa Jeneratör Bilim Bakanlığının Ar-Ge Merkezi Kapsamına Alındı

Aksa Jeneratör, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınmaya hak kazandı.

Programa göre Aksa Jeneratör’ün uluslararası düzeyde rekabetine katkı sağlayacak, Ar-Ge alanında yapılacak tüm yenilikçi projeleri bakanlık tarafından  desteklenecek Başvuru sürecinden  itibaren birçok şartı yerine getiren ve başvurunun ardından bakanlığın  gerçekleştirdiği denetimlerden başarılı sonuç alan Aksa Jeneratör, Ar-Ge alanında yürüteceği yenilikçi projelere bakanlık desteğiyle  odaklanacak. Başvuru sürecinde işletmelerden  yeterli Ar-Ge veya tasarım  yönetimi ile teknolojik varlıkları, insan kaynakları, fikrî haklar,  proje ve bilgi kaynakları yönetim yeteneği ve kapasitesinin bulunması  gibi şartlar aranan program sonucunda Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanan  şirketler, Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta prim  desteği, damga ve gümrük vergisi istisnası ve temel bilimler desteği  gibi avantajlara sahip oluyor. Bakanlık tarafından program kapsamına  alınan Ar-Ge merkezleri belli aralıklarla denetim yapılacak olup,  denetim sonrasında şirketlere Ar-Ge merkezi personelini yüksek lisansa  teşvik etme, eğitime gönderme ve Ar-Ge projelerinde akademisyenle  çalışma gibi ödevler belirlenecek. Aksa Jeneratör’ün Ar-Ge Merkezi olma sürecini değerlendiren Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, “Türkiye, Çin ve Amerika’daki üretimimizi 160 ülkeye ihraç ederek gerek global sektörle  güçlü bağlarımız gerekse ürün geliştirirken yenilikçi yaklaşımımızla  sektörde fark yaratıp globalde ilk 5, Türkiye’de ise lider konumda yer  almayı başardık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınarak devlet tarafından  desteklenmemiz bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bu  ilerlemelerle hem kendimizi daha fazla geliştirme fırsatı  yakalayacağız hem de Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında şirket olarak  bizim de emeğimiz olacak. Almış olduğumuz bu büyük desteğin katkısıyla  pek çok yeniliğe imza atacağımıza inanıyoruz.”ifadeleri kullandı.
Aksa Jeneratör, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınmaya hak kazandı.

Programa göre Aksa Jeneratör’ün uluslararası düzeyde rekabetine katkı sağlayacak, Ar-Ge alanında yapılacak tüm yenilikçi projeleri bakanlık tarafından  desteklenecek

Başvuru sürecinden  itibaren birçok şartı yerine getiren ve başvurunun ardından bakanlığın  gerçekleştirdiği denetimlerden başarılı sonuç alan Aksa Jeneratör, Ar-Ge alanında yürüteceği yenilikçi projelere bakanlık desteğiyle  odaklanacak.

Başvuru sürecinde işletmelerden  yeterli Ar-Ge veya tasarım  yönetimi ile teknolojik varlıkları, insan kaynakları, fikrî haklar,  proje ve bilgi kaynakları yönetim yeteneği ve kapasitesinin bulunması  gibi şartlar aranan program sonucunda Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanan  şirketler, Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta prim  desteği, damga ve gümrük vergisi istisnası ve temel bilimler desteği  gibi avantajlara sahip oluyor. Bakanlık tarafından program kapsamına  alınan Ar-Ge merkezleri belli aralıklarla denetim yapılacak olup,  denetim sonrasında şirketlere Ar-Ge merkezi personelini yüksek lisansa  teşvik etme, eğitime gönderme ve Ar-Ge projelerinde akademisyenle  çalışma gibi ödevler belirlenecek.

Aksa Jeneratör’ün Ar-Ge Merkezi olma sürecini değerlendiren Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, “Türkiye, Çin ve Amerika’daki üretimimizi 160 ülkeye ihraç ederek gerek global sektörle  güçlü bağlarımız gerekse ürün geliştirirken yenilikçi yaklaşımımızla  sektörde fark yaratıp globalde ilk 5, Türkiye’de ise lider konumda yer  almayı başardık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınarak devlet tarafından  desteklenmemiz bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bu  ilerlemelerle hem kendimizi daha fazla geliştirme fırsatı  yakalayacağız hem de Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında şirket olarak  bizim de emeğimiz olacak. Almış olduğumuz bu büyük desteğin katkısıyla  pek çok yeniliğe imza atacağımıza inanıyoruz.”ifadeleri kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.