Aksa Solar ve Ardeşen Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Santrali Projesi

ŞİRKET 09.01.2024 - 10:10, Güncelleme: 09.01.2024 - 10:13 4743+ kez okundu.
 

Aksa Solar ve Ardeşen Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Santrali Projesi

Aksa Elektrik yenilenebilir enerji alanındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. Ardeşen Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında 2.8 MWp kurulu gücünde anahtar teslim EPC İş Modeli güneş enerjisi santrali kurulumuyla belediyenin elektrik ihtiyacı Aksa Elektrik Grubu’na bağlı Aksa Solar tarafından kurulacak arazi tipi güneş enerjisi santralinden karşılanacak.

Temiz ve yenilenebilir enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla müşterilerine çevre dostu çözümler sunan Aksa Elektrik Grubu markası olan Aksa Solar, Rize’de Ardeşen Belediyesi ile 2.8 MWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurmak üzere yeni bir iş birliğine imza attı. Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve Av. Rize Milletvekili Harun Mertoğlu’nun katıldığı imza töreninde duyurulan iş birliği neticesinde 1.566 tCO2 karbon emisyonunun engellenmesi hedefleniyor. Projede EPC İş Modeli güneş enerjisi santrali kurulumuyla yatırım maliyetinin tamamı Ardeşen Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Bakım ve sistem kolaylığının yanı sıra enerji maliyetlerini de azaltacak olan güneş enerjisi santrali Ardeşen Belediyesi’nin elektrik tüketimini tamamen temiz enerji ile karşılamasını sağlayacak. 42.000 m2 alanda yaklaşık 5.200 adet güneş panelinden oluşacak santralde yıllık ortalama 3.559 MWh üretim öngörülüyor. “2024’te çevreye duyarlı yeni iş modellerimizle güvenilir enerji kaynağı sunmak için projelerimize devam edeceğiz.” Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, “Enerji sektöründe her zaman ilklere imza atan Aksa Elektrik olarak dünyada temiz ve yeşil enerji yatırımlarının artmasını ve yenilenebilir enerji kaynağı kullanımının yaygınlaşması hedefiyle yenilikçi iş modelleri geliştiriyoruz. Güneş enerjisi sistemleri sayesinde ticarethaneler, işletmeler, sanayi sektörü mevcut enerji maliyetlerinin üzerine çıkmadan, anahtar teslim olarak güneş enerji sistemine sahip oluyor. Özellikle enerji maliyetleri yüksek olan işletmelere ciddi oranda tasarruf imkânı sağlıyoruz. Kurumsal hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir adım daha atarak Ardeşen Belediyesi ile güneş enerjisi santrali kurulumu projemizi hayata geçiriyoruz. Yapılan iş birliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Aynı bakış açımızla 2024 yılında da çevreye duyarlı yeni iş modellerimizle güvenilir enerji kaynağı sunmak için projelerimize devam edeceğiz.” dedi.
Aksa Elektrik yenilenebilir enerji alanındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. Ardeşen Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında 2.8 MWp kurulu gücünde anahtar teslim EPC İş Modeli güneş enerjisi santrali kurulumuyla belediyenin elektrik ihtiyacı Aksa Elektrik Grubu’na bağlı Aksa Solar tarafından kurulacak arazi tipi güneş enerjisi santralinden karşılanacak.

Temiz ve yenilenebilir enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla müşterilerine çevre dostu çözümler sunan Aksa Elektrik Grubu markası olan Aksa Solar, Rize’de Ardeşen Belediyesi ile 2.8 MWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurmak üzere yeni bir iş birliğine imza attı. Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve Av. Rize Milletvekili Harun Mertoğlu’nun katıldığı imza töreninde duyurulan iş birliği neticesinde 1.566 tCO2 karbon emisyonunun engellenmesi hedefleniyor. Projede EPC İş Modeli güneş enerjisi santrali kurulumuyla yatırım maliyetinin tamamı Ardeşen Belediyesi tarafından karşılanmıştır.

Bakım ve sistem kolaylığının yanı sıra enerji maliyetlerini de azaltacak olan güneş enerjisi santrali Ardeşen Belediyesi’nin elektrik tüketimini tamamen temiz enerji ile karşılamasını sağlayacak. 42.000 m2 alanda yaklaşık 5.200 adet güneş panelinden oluşacak santralde yıllık ortalama 3.559 MWh üretim öngörülüyor.

“2024’te çevreye duyarlı yeni iş modellerimizle güvenilir enerji kaynağı sunmak için projelerimize devam edeceğiz.”

Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, “ Enerji sektöründe her zaman ilklere imza atan Aksa Elektrik olarak dünyada temiz ve yeşil enerji yatırımlarının artmasını ve yenilenebilir enerji kaynağı kullanımının yaygınlaşması hedefiyle yenilikçi iş modelleri geliştiriyoruz. Güneş enerjisi sistemleri sayesinde ticarethaneler, işletmeler, sanayi sektörü mevcut enerji maliyetlerinin üzerine çıkmadan, anahtar teslim olarak güneş enerji sistemine sahip oluyor. Özellikle enerji maliyetleri yüksek olan işletmelere ciddi oranda tasarruf imkânı sağlıyoruz.

Kurumsal hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir adım daha atarak Ardeşen Belediyesi ile güneş enerjisi santrali kurulumu projemizi hayata geçiriyoruz. Yapılan iş birliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Aynı bakış açımızla 2024 yılında da çevreye duyarlı yeni iş modellerimizle güvenilir enerji kaynağı sunmak için projelerimize devam edeceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.