Almanya, Üç Nükleer Santrali Çalışır Durumda Tutacak

DÜNYADAN 18.10.2022 - 12:21, Güncelleme: 18.10.2022 - 12:29 1875+ kez okundu.
 

Almanya, Üç Nükleer Santrali Çalışır Durumda Tutacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Pazartesi günü, olası bir enerji krizini önlemek için ülkenin kalan üç nükleer santralini gelecek yıl Nisan ortasına kadar çalışır durumda tutmaya karar verdi.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Çevre'ye gönderilen bir mektupta, "Isar II, Neckarwestheim II ve Emsland nükleer santrallerinin 31 Aralık 2022'den en geç 15 Nisan 2023'e kadar elektrik işletmesini sağlamak için yasal temel oluşturulacak" dedi. Bakan Steffi Lemke, hem Yeşiller hem de Hür Demokrat Parti'den (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner. Günlerdir, eş iktidardaki FDP ve özellikle Yeşiller, halen faal olan üç nükleer santralin çalışmaya devam edip etmeyeceğini ve ne kadar süreyle çalışacağını tartışıyorlardı. Hafta sonu düzenlenen bir parti kongresinde Yeşiller, Isar II ve Neckarwestheim II'nin operasyonlarının gerekirse 2023 Nisan ortasına kadar uzatılmasını desteklemeye karar verdi. Alman yetkililer geçen ay, nükleer santralleri bu yılın sonuna kadar kapatma planlarına sadık kalacaklarını, ancak ciddi bir enerji kıtlığı durumunda yeniden etkinleştirme seçeneğini açık tutacaklarını söylediler. Almanya, 2021'de üç nükleer reaktörü nakavt etti ve kalan üçünün kapatılması, ilk olarak eski Şansölye Angela Merkel döneminde başlayan yerli enerji üretimi için nükleer aşamalı çıkışın resmi olarak sonunu işaret edecekti.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz Pazartesi günü, olası bir enerji krizini önlemek için ülkenin kalan üç nükleer santralini gelecek yıl Nisan ortasına kadar çalışır durumda tutmaya karar verdi.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Çevre'ye gönderilen bir mektupta, "Isar II, Neckarwestheim II ve Emsland nükleer santrallerinin 31 Aralık 2022'den en geç 15 Nisan 2023'e kadar elektrik işletmesini sağlamak için yasal temel oluşturulacak" dedi. Bakan Steffi Lemke, hem Yeşiller hem de Hür Demokrat Parti'den (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner. Günlerdir, eş iktidardaki FDP ve özellikle Yeşiller, halen faal olan üç nükleer santralin çalışmaya devam edip etmeyeceğini ve ne kadar süreyle çalışacağını tartışıyorlardı.

Hafta sonu düzenlenen bir parti kongresinde Yeşiller, Isar II ve Neckarwestheim II'nin operasyonlarının gerekirse 2023 Nisan ortasına kadar uzatılmasını desteklemeye karar verdi.

Alman yetkililer geçen ay, nükleer santralleri bu yılın sonuna kadar kapatma planlarına sadık kalacaklarını, ancak ciddi bir enerji kıtlığı durumunda yeniden etkinleştirme seçeneğini açık tutacaklarını söylediler.

Almanya, 2021'de üç nükleer reaktörü nakavt etti ve kalan üçünün kapatılması, ilk olarak eski Şansölye Angela Merkel döneminde başlayan yerli enerji üretimi için nükleer aşamalı çıkışın resmi olarak sonunu işaret edecekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.