Almanya Yeşil Hidrojen İthalatı İçin Açık Artırma Sürecini Başlattı

DÜNYADAN 09.12.2022 - 13:45, Güncelleme: 09.12.2022 - 13:45 3489+ kez okundu.
 

Almanya Yeşil Hidrojen İthalatı İçin Açık Artırma Sürecini Başlattı

Alman hükümeti, yeşil hidrojen ithalatı için 900 milyon avroluk bir açık artırma programı başlattı.

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK), H2Global programının bir parçası olarak yeşil hidrojen ithalatı için açık artırma sürecini başlattı. Bakan Robert Habeck, “Almanya ve Avrupa’yı yeşil hidrojen için lider pazar haline getirmek istiyoruz. Bu nedenle, bugün 900 milyon avroluk yeşil hidrojen ithalatı için ilk ihaleye onay veriyoruz.” açıklamasını yaptı. Aralık 2021’de BMWK, 900 milyon avroluk “H2Global” finansman aracını onayladı. Projenin fikri, yeşil hidrojen ürünlerini dünya pazarından ucuza satın almak ve bunları AB’deki en yüksek teklifi verene satmak. Bunun, yeşil hidrojen için küresel pazar artışını desteklemesi planlanırken, uzun vadeli satın alma anlaşmalarının, hidrojen ihracatçılarına yatırım kararları için güvenlik ve müşterilerin yeşil türevlere erişim sağlaması öngörülüyor. Bu amaçla hidrojen türevleri HINTCO adlı bir aracı kurumdan rekabetçi bir süreçte 10 yıllık sözleşmelerle mümkün olan en düşük fiyattan satın alınıyor. Büyük hacimli satın alma sözleşmeleri, yenilenebilir enerjilere yatırımı ve hidrojen bazlı amonyak, metanol ve Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (e-SAF) üretimini teşvik ediyor. Üretimin, AB ve EFTA ülkeleri dışında yapılması gerekirken, ithalat fiyatları şeffaf, rekabete dayalı uluslararası ihale sürecinin bir parçası olarak belirleniyor. Bu sürdürülebilir hidrojen türevlerinin Almanya ve Avrupa’ya ilk teslimatlarının 2024’ün sonunda yapılması planlanıyor. H2Global ihale süreci, hidrojen ve türevlerinin satın alınması için ilk küresel ihale süreci olarak nitelendiriliyor. 2023 federal bütçesinin bir parçası olarak hükümet, 2036’ya kadar olan yeni ihale turları için 3,5 milyar avro daha ayırmayı planladığını açıkladı. H2Global’i bir Avrupa aracı olarak kurma hedefi, koalisyon anlaşmasında ve acil iklim koruma programında da kararlaştırıldı. Aynı zamanda, araç halihazırda diğer Avrupa ülkelerine de açık. Kaynak: Temiz Enerji
Alman hükümeti, yeşil hidrojen ithalatı için 900 milyon avroluk bir açık artırma programı başlattı.

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK), H2Global programının bir parçası olarak yeşil hidrojen ithalatı için açık artırma sürecini başlattı. Bakan Robert Habeck, “Almanya ve Avrupa’yı yeşil hidrojen için lider pazar haline getirmek istiyoruz. Bu nedenle, bugün 900 milyon avroluk yeşil hidrojen ithalatı için ilk ihaleye onay veriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Aralık 2021’de BMWK, 900 milyon avroluk “H2Global” finansman aracını onayladı. Projenin fikri, yeşil hidrojen ürünlerini dünya pazarından ucuza satın almak ve bunları AB’deki en yüksek teklifi verene satmak. Bunun, yeşil hidrojen için küresel pazar artışını desteklemesi planlanırken, uzun vadeli satın alma anlaşmalarının, hidrojen ihracatçılarına yatırım kararları için güvenlik ve müşterilerin yeşil türevlere erişim sağlaması öngörülüyor.

Bu amaçla hidrojen türevleri HINTCO adlı bir aracı kurumdan rekabetçi bir süreçte 10 yıllık sözleşmelerle mümkün olan en düşük fiyattan satın alınıyor. Büyük hacimli satın alma sözleşmeleri, yenilenebilir enerjilere yatırımı ve hidrojen bazlı amonyak, metanol ve Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (e-SAF) üretimini teşvik ediyor. Üretimin, AB ve EFTA ülkeleri dışında yapılması gerekirken, ithalat fiyatları şeffaf, rekabete dayalı uluslararası ihale sürecinin bir parçası olarak belirleniyor.

Bu sürdürülebilir hidrojen türevlerinin Almanya ve Avrupa’ya ilk teslimatlarının 2024’ün sonunda yapılması planlanıyor. H2Global ihale süreci, hidrojen ve türevlerinin satın alınması için ilk küresel ihale süreci olarak nitelendiriliyor.

2023 federal bütçesinin bir parçası olarak hükümet, 2036’ya kadar olan yeni ihale turları için 3,5 milyar avro daha ayırmayı planladığını açıkladı. H2Global’i bir Avrupa aracı olarak kurma hedefi, koalisyon anlaşmasında ve acil iklim koruma programında da kararlaştırıldı. Aynı zamanda, araç halihazırda diğer Avrupa ülkelerine de açık.

Kaynak: Temiz Enerji

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.