Biden, Yerli Petrol Üretimini Artırma Çağrısında Bulundu

GÜNCEL 20.10.2022 - 09:46, Güncelleme: 20.10.2022 - 09:46 1593+ kez okundu.
 

Biden, Yerli Petrol Üretimini Artırma Çağrısında Bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin Stratejik Petrol Rezervi'nden 15 milyon varilin serbest bırakıldığını açıklarken, yerli petrol üretiminde artış çağrısında bulundu.

Biden Çarşamba günü Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, "Temiz enerjiye geçişimizi geciktirmeden veya ertelemeden Amerikan petrol üretimini sorumlu bir şekilde artırmamız gerekiyor" dedi. Biden yönetiminin ABD Kongresi'ni kimin kontrol edeceğine karar verecek olan 8 Kasım ara seçimlerinden önceki haftalarda petrol fiyatlarını düşürmeye çalışmasıyla geldi. Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC+ ittifakı, Washington'daki birçok kişinin Bay Biden'ın seçimlerde Demokrat Partisini engellemesi için bir küçümseme olarak yorumladığı bir hareketle, bu ay petrol üretimini günde 2 milyon varil azaltmayı kabul etti. Riyad, indirimi "tamamen ekonomik" olarak savundu. Biden, "Aileler acı çekiyor" dedi. “Benzin fiyatı yükseldiğinde diğer giderler kesiliyor. Bu yüzden benzin fiyatlarını düşürmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum.” Biden yönetimi, petrol fiyatları varil başına 67-72 dolar veya altında olduğunda Teksas ve Louisiana'daki geniş tuz mağaralarında bulunan ülkenin stratejik rezervlerini yeniden dolduracak.  
ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin Stratejik Petrol Rezervi'nden 15 milyon varilin serbest bırakıldığını açıklarken, yerli petrol üretiminde artış çağrısında bulundu.

Biden Çarşamba günü Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, "Temiz enerjiye geçişimizi geciktirmeden veya ertelemeden Amerikan petrol üretimini sorumlu bir şekilde artırmamız gerekiyor" dedi.

Biden yönetiminin ABD Kongresi'ni kimin kontrol edeceğine karar verecek olan 8 Kasım ara seçimlerinden önceki haftalarda petrol fiyatlarını düşürmeye çalışmasıyla geldi.

Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC+ ittifakı, Washington'daki birçok kişinin Bay Biden'ın seçimlerde Demokrat Partisini engellemesi için bir küçümseme olarak yorumladığı bir hareketle, bu ay petrol üretimini günde 2 milyon varil azaltmayı kabul etti. Riyad, indirimi "tamamen ekonomik" olarak savundu.

Biden, "Aileler acı çekiyor" dedi. “Benzin fiyatı yükseldiğinde diğer giderler kesiliyor. Bu yüzden benzin fiyatlarını düşürmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum.”

Biden yönetimi, petrol fiyatları varil başına 67-72 dolar veya altında olduğunda Teksas ve Louisiana'daki geniş tuz mağaralarında bulunan ülkenin stratejik rezervlerini yeniden dolduracak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.