Bulgaristan Cumhurbaşkanı Türkiye’nin Enerji Alanındaki Önemini Vurguladı

GÜNCEL 07.10.2022 - 13:18, Güncelleme: 07.10.2022 - 13:24 2845+ kez okundu.
 

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Türkiye’nin Enerji Alanındaki Önemini Vurguladı

İki lider Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen zirvede basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Prag Kalesi’ndeki görüşmeyi Bulgar basınına değerlendiren Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye’nin çok önemli bir müttefik olduğunu kaydetti. Enerji krizinin böylesine şiddetli hissedildiği bir dönemde, Bulgaristan'ın enerji alanındaki ilişkilerini geliştirmesinin önem taşıdığını belirtti. "Türkiye bizim çok önemli bir ortağımız, komşumuz ve müttefikimiz" diyen Radev, enerji tedariğinde Azerbeycan gazına vurgu yaptı. Halihazırda net ve uzun vadeli bir anlaşma ile belirlenen tek güvenli gazın, Türkiye'den geçen Azerbaycan gazı olduğunu kaydetti. Bulgar Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin sıvılaştırılmış gaz terminallerinde Bulgaristan tankerleri için yer temin edilmesi konusundaki rolünün de önemli olduğunu söyledi. Avrupa ekonomilerinin geleceğinin, enerji krizinin çözümüne bağlı olduğunu dile getiren Radev, Prag zirvesine Azerbaycan ve Norveç gibi AB'ye enerji kaynağı sağlayan ülkelerin katılmasının önemli olduğunu kaydetti.
İki lider Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen zirvede basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Prag Kalesi’ndeki görüşmeyi Bulgar basınına değerlendiren Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye’nin çok önemli bir müttefik olduğunu kaydetti.

Enerji krizinin böylesine şiddetli hissedildiği bir dönemde, Bulgaristan'ın enerji alanındaki ilişkilerini geliştirmesinin önem taşıdığını belirtti.

"Türkiye bizim çok önemli bir ortağımız, komşumuz ve müttefikimiz" diyen Radev, enerji tedariğinde Azerbeycan gazına vurgu yaptı.

Halihazırda net ve uzun vadeli bir anlaşma ile belirlenen tek güvenli gazın, Türkiye'den geçen Azerbaycan gazı olduğunu kaydetti.

Bulgar Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin sıvılaştırılmış gaz terminallerinde Bulgaristan tankerleri için yer temin edilmesi konusundaki rolünün de önemli olduğunu söyledi.

Avrupa ekonomilerinin geleceğinin, enerji krizinin çözümüne bağlı olduğunu dile getiren Radev, Prag zirvesine Azerbaycan ve Norveç gibi AB'ye enerji kaynağı sağlayan ülkelerin katılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.