Çavuşoğlu, "Petrol Fiyatlarının Düşmesini İstiyorsanız Yaptırımları Kaldırın”

GÜNCEL 21.10.2022 - 15:16, Güncelleme: 21.10.2022 - 15:40 2304+ kez okundu.
 

Çavuşoğlu, "Petrol Fiyatlarının Düşmesini İstiyorsanız Yaptırımları Kaldırın”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'yi Suudi Arabistan'a petrol arzı kesintisi konusunda 'zorbalık' yapmakla eleştirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suudi Arabistan'ı OPEC+ petrol üretimini kısma kararına yönelik eleştirisini kınadı. Güney Mersin ilinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın konuyla ilgili ağırlığını Riyad'a vermesi nedeniyle ABD eleştirisini 'zorbalık' olarak nitelendirdi. Bir ülkenin (ABD) Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz ve bu zorbalık doğru değil" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünya petrol fiyatlarının düşmesini istiyorsa yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirterek, sorunun 'bir ülkeyi (Suudi Arabistan) tehdit ederek' çözülemeyeceğini de sözlerine ekledi. 'Bütün dünyanın Venezuela'nın petrol ve doğalgazına ihtiyacı var. İran petrolüne de ambargo uygulanıyor… Petrol fiyatlarının düşmesini istiyorsanız yaptırımları kaldırın” dedi. 5 Ekim'de OPEC+ kartelinin başkanlığını yapan Suudi Arabistan, petrol üretiminin günde yaklaşık 2 milyon varil azaltılması lehinde oy kullandı. blok onları uyguladı ve diğer uluslara sıraya girmeleri için baskı yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, krallığı sesli olarak eleştirdi ve yaklaşan sonuçlar konusunda uyardı, ancak yanıtının niteliğini açıklamadı. Kesinti ayrıca, Demokratların kaybetmeye karşı savunmasız göründükleri ABD ara seçimlerinden neredeyse bir ay önce geliyor, çünkü enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede yüksek gaz fiyatlarının seçim beklentilerini artırması pek mümkün değil.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'yi Suudi Arabistan'a petrol arzı kesintisi konusunda 'zorbalık' yapmakla eleştirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suudi Arabistan'ı OPEC+ petrol üretimini kısma kararına yönelik eleştirisini kınadı.

Güney Mersin ilinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın konuyla ilgili ağırlığını Riyad'a vermesi nedeniyle ABD eleştirisini 'zorbalık' olarak nitelendirdi.

Bir ülkenin (ABD) Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz ve bu zorbalık doğru değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünya petrol fiyatlarının düşmesini istiyorsa yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirterek, sorunun 'bir ülkeyi (Suudi Arabistan) tehdit ederek' çözülemeyeceğini de sözlerine ekledi.

'Bütün dünyanın Venezuela'nın petrol ve doğalgazına ihtiyacı var. İran petrolüne de ambargo uygulanıyor…

Petrol fiyatlarının düşmesini istiyorsanız yaptırımları kaldırın” dedi.

5 Ekim'de OPEC+ kartelinin başkanlığını yapan Suudi Arabistan, petrol üretiminin günde yaklaşık 2 milyon varil azaltılması lehinde oy kullandı. blok onları uyguladı ve diğer uluslara sıraya girmeleri için baskı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, krallığı sesli olarak eleştirdi ve yaklaşan sonuçlar konusunda uyardı, ancak yanıtının niteliğini açıklamadı.

Kesinti ayrıca, Demokratların kaybetmeye karşı savunmasız göründükleri ABD ara seçimlerinden neredeyse bir ay önce geliyor, çünkü enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede yüksek gaz fiyatlarının seçim beklentilerini artırması pek mümkün değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.