Çetin Barajı RCC Tipine Göre Türkiye ve Avrupa’nın En Büyük Barajı Olacak

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2019 - 11:40, Güncelleme: 16.09.2019 - 11:40 2701+ kez okundu.
 

Çetin Barajı RCC Tipine Göre Türkiye ve Avrupa’nın En Büyük Barajı Olacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde yapımı süren Çetin Barajı’nın tamamlandığında Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı olacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde  yapımı süren Çetin Barajı’nın tamamlandığında Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı  olacağını söyledi. Pakdemirli, Dicle Nehri’nin en büyük kolu olan Botan Çayı  üzerinde yer alan Çetin Barajı’nda inşaat çalışmalarının sürdüğünü  belirtti.   Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Çetin Barajı ve hidroelektrik santralinin tamamlandığında temelden 165  metre gövde yüksekliğinde ve Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC)  tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı olacağını ifade eden Pakdemirli, “Projenin inşaat çalışmaları 2011 yılında başladı. Baraj gövdesine  günlük 15 bin 327 metreküp beton dökümü yapılıyor. Tamamlandığında gövde  beton hacmi 4 milyon 726 bin 527 metreküp olacak. Gövde yüksekliği şuan 102  metreye ulaştı. Barajın maksimum işletme kotunda rezervuarında 615  milyon metreküp su depolanacak. 37 kilometre uzunluğunda ve 12  kilometre alanında bir göl alanı oluşacak. Baraj yılda 1175 GWh enerji  üretimi sağlayacak.”şeklinde konuştu.   Pakdemirli, Çetin Barajı ve HES’te fiziki gerçekleşmenin  şuanda yüzde 84 seviyesinde olduğunu ve projenin 2020 yılının ilk  çeyreğinde işletmeye alınmasının planlandığını da sözlerine ekledi. 
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde yapımı süren Çetin Barajı’nın tamamlandığında Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı olacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde  yapımı süren Çetin Barajı’nın tamamlandığında Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı  olacağını söyledi. Pakdemirli, Dicle Nehri’nin en büyük kolu olan Botan Çayı  üzerinde yer alan Çetin Barajı’nda inşaat çalışmalarının sürdüğünü  belirtti.

 

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Çetin Barajı ve hidroelektrik santralinin tamamlandığında temelden 165  metre gövde yüksekliğinde ve Silindirle Sıkıştırılmış Beton (RCC)  tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı olacağını ifade eden Pakdemirli, “Projenin inşaat çalışmaları 2011 yılında başladı. Baraj gövdesine  günlük 15 bin 327 metreküp beton dökümü yapılıyor. Tamamlandığında gövde  beton hacmi 4 milyon 726 bin 527 metreküp olacak. Gövde yüksekliği şuan 102  metreye ulaştı. Barajın maksimum işletme kotunda rezervuarında 615  milyon metreküp su depolanacak. 37 kilometre uzunluğunda ve 12  kilometre alanında bir göl alanı oluşacak. Baraj yılda 1175 GWh enerji  üretimi sağlayacak.”şeklinde konuştu.

 

Pakdemirli, Çetin Barajı ve HES’te fiziki gerçekleşmenin  şuanda yüzde 84 seviyesinde olduğunu ve projenin 2020 yılının ilk  çeyreğinde işletmeye alınmasının planlandığını da sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.