Çin, 2030’da Karbon Salımını En Alt Seviyeye İndirecek

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2019 - 14:29, Güncelleme: 12.07.2019 - 14:29 3266+ kez okundu.
 

Çin, 2030’da Karbon Salımını En Alt Seviyeye İndirecek

Çin Başbakanı Li Keqiang başkanlığında Çin’in enerji tasarrufunu ve emisyon azaltımını desteklemek için alınacak önlemleri tartışıldı.

Çin, iklim değişikliği ile mücadele konusunda verdiği taahhütleri  yerine getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 11 Temmuz Perşembe  günü Çin Başbakanı Li Keqiang başkanlığında bir araya gelen ekip, Çin’in  enerji tasarrufunu ve emisyon azaltımını desteklemek için alınacak  önlemleri tartıştı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Başbakan ve  aynı zamanda iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı  öncü grubunun da yöneticisi olan Li, ülkenin ekoloji ve çevre alanında  dikkat çekici ilerlemelere imza attığını açıkladı.    Li, Çin’in karbondioksit emisyonu yoğunluğunun son yıllarda  sürekli düştüğünü, aynı zamanda da tüketilen toplam enerji içinde  fosil enerji oranının tedricen azaldığını söyledi. Ülkenin toplam karbondioksit toplam emisyonlarını doruktan aşağıya  doğru indirme ve karbon yoğunluğunu 2030 dolaylarında hızla indirme  vaadini gerçekleştirmek için daha fazla çaba göstermeye çağrıda  bulundu.  
Çin Başbakanı Li Keqiang başkanlığında Çin’in enerji tasarrufunu ve emisyon azaltımını desteklemek için alınacak önlemleri tartışıldı.

Çin, iklim değişikliği ile mücadele konusunda verdiği taahhütleri  yerine getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 11 Temmuz Perşembe  günü Çin Başbakanı Li Keqiang başkanlığında bir araya gelen ekip, Çin’in  enerji tasarrufunu ve emisyon azaltımını desteklemek için alınacak  önlemleri tartıştı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Başbakan ve  aynı zamanda iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı  öncü grubunun da yöneticisi olan Li, ülkenin ekoloji ve çevre alanında  dikkat çekici ilerlemelere imza attığını açıkladı. 

 

Li, Çin’in karbondioksit emisyonu yoğunluğunun son yıllarda  sürekli düştüğünü, aynı zamanda da tüketilen toplam enerji içinde  fosil enerji oranının tedricen azaldığını söyledi. Ülkenin toplam karbondioksit toplam emisyonlarını doruktan aşağıya  doğru indirme ve karbon yoğunluğunu 2030 dolaylarında hızla indirme  vaadini gerçekleştirmek için daha fazla çaba göstermeye çağrıda  bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.