Çin, Mısır’da Elektrikli Araç Şarj Fabrikası Kuruyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2019 - 10:29, Güncelleme: 03.10.2019 - 10:29 2008+ kez okundu.
 

Çin, Mısır’da Elektrikli Araç Şarj Fabrikası Kuruyor

Çinli SSE şirketi, Mısır Savunma Üretim Bakanlığı ile elektrikli araç şarj istasyonları üretimi yapacak bir fabrika kuracak.

Mısır Savunma Üretim Bakanlığı, Çin’in SSE şirketi ile Mısırlı International Limited’in elektrikli araç şarj istasyonları üretecek  bir fabrika kurmak için iş birliği yaptığını duyurdu. Mısır’ın ülkede  elektrik araç alt yapısını kurmak için çalıştığını belirten  bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kapsamda elektrikli araç şarj  istasyonları endüstrisinin yerelleştirilmesi ve bağlı şirketlerin pil  hizmetlerinin büyümesini desteklemeye devam edeceğini belirtildi.   Açıklamada, “Mısır’da hükümetin kamu araçlarını fosil yakıt yerine  elektrikle çalışacak şekilde değiştiriyor. Mısır’da çağdaş  teknolojinin önemli bir simgesi olarak görülen elektrikli araçların,  ülkenin karbon emisyonlarını azaltma hedefini desteklemenin yanı sıra  daha ucuz, daha güvenli ve çevre dostu olduğu” vurgulandı.   Mısır’da fabrika yatırımı yapacak olan Çinli SSE şirketinin genel  müdürü Pan Fei, elektrikli taşıt şarj istasyonlarının imalatının  lokalize edilmesi ve diğer amaçlar için kullanılacak bitmiş pillerin  geri dönüşümü konusunda Mısır hükümeti ile iş birliği yapmaktan memnun  olduklarını söyledi. Pan Fei, Savunma Üretim Bakanlığı’na ait  şirketlerin gelişmiş teknolojik potansiyele, üst düzey eğitimli  işçilere ve diğer ülkelere göre çok daha gelişmiş üretim hatlarına  sahip olduğunu belirtti. Pan, sahip oldukları teknolojiyle  üretecekleri ürünleri, ülkenin iç talebinin yanı sıra Mısır üzerinden Arap ve Afrika ülkelerine ihraç edebileceklerini de sözlerine ekledi.  
Çinli SSE şirketi, Mısır Savunma Üretim Bakanlığı ile elektrikli araç şarj istasyonları üretimi yapacak bir fabrika kuracak.

Mısır Savunma Üretim Bakanlığı, Çin’in SSE şirketi ile Mısırlı International Limited’in elektrikli araç şarj istasyonları üretecek  bir fabrika kurmak için iş birliği yaptığını duyurdu. Mısır’ın ülkede  elektrik araç alt yapısını kurmak için çalıştığını belirten  bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kapsamda elektrikli araç şarj  istasyonları endüstrisinin yerelleştirilmesi ve bağlı şirketlerin pil  hizmetlerinin büyümesini desteklemeye devam edeceğini belirtildi.

 

Açıklamada, “Mısır’da hükümetin kamu araçlarını fosil yakıt yerine  elektrikle çalışacak şekilde değiştiriyor. Mısır’da çağdaş  teknolojinin önemli bir simgesi olarak görülen elektrikli araçların,  ülkenin karbon emisyonlarını azaltma hedefini desteklemenin yanı sıra  daha ucuz, daha güvenli ve çevre dostu olduğu” vurgulandı.

 

Mısır’da fabrika yatırımı yapacak olan Çinli SSE şirketinin genel  müdürü Pan Fei, elektrikli taşıt şarj istasyonlarının imalatının  lokalize edilmesi ve diğer amaçlar için kullanılacak bitmiş pillerin  geri dönüşümü konusunda Mısır hükümeti ile iş birliği yapmaktan memnun  olduklarını söyledi. Pan Fei, Savunma Üretim Bakanlığı’na ait  şirketlerin gelişmiş teknolojik potansiyele, üst düzey eğitimli  işçilere ve diğer ülkelere göre çok daha gelişmiş üretim hatlarına  sahip olduğunu belirtti. Pan, sahip oldukları teknolojiyle  üretecekleri ürünleri, ülkenin iç talebinin yanı sıra Mısır üzerinden Arap ve Afrika ülkelerine ihraç edebileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.