Çin ve Fransız Enerji Şirketleri Ortak Offshore RES Kuruyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2020 - 09:35, Güncelleme: 20.03.2020 - 09:35 3631+ kez okundu.
 

Çin ve Fransız Enerji Şirketleri Ortak Offshore RES Kuruyor

China Energy Investment Corporation (China Energy) ile Fransız enerji şirketi EDF, doğu Çin eyaleti Jiangsu’da offshore bir rüzgar enerji santrali (RES) projesi geliştirmek üzere bir sözleşme imzaladı.

China Energy Investment Corporation (China Energy) ile Fransız enerji şirketi EDF, doğu Çin  eyaleti Jiangsu’da offshore bir rüzgar enerji santrali (RES) projesi geliştirmek  üzere bir sözleşme imzaladı. İki şirketin ortaklık halinde oluşturduğu  proje 7,9 milyar yuanlık  (takriben 1,13 milyar dolar) bir yatırım  gerektirecek olup ilk yabancı ortaklı bir Çin ulusal yatırım rüzgar  enerjisi projesi olacak.   Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre 502 megawatlık bir toplam kapasiteye sahip bulunacak olan proje  yıllık 1,39 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretecek. Bu miktar 441 bin 900 ton kömürden elde edilebilen enerjiye eşdeğer olup 2  milyon kadar insanın yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.   Jiangsu’nun Dongtai kentinde yerleşik olacak proje, 2021 yılının  başında hizmete girecek ve China Energy ve EDF Grubu tarafından ortak  olarak finanse edilip inşaatı tamamlanacak ve işletilecek. Öte yandan China Energy, söz konusu ortaklık bünyesinde yüzde 62,5 oranında payı  elinde bulundurduğunu ve EDF Grubu’nun da geri kalan kısma sahip  olduğunu açıkladı.
China Energy Investment Corporation (China Energy) ile Fransız enerji şirketi EDF, doğu Çin eyaleti Jiangsu’da offshore bir rüzgar enerji santrali (RES) projesi geliştirmek üzere bir sözleşme imzaladı.

China Energy Investment Corporation (China Energy) ile Fransız enerji şirketi EDF, doğu Çin  eyaleti Jiangsu’da offshore bir rüzgar enerji santrali (RES) projesi geliştirmek  üzere bir sözleşme imzaladı. İki şirketin ortaklık halinde oluşturduğu  proje 7,9 milyar yuanlık  (takriben 1,13 milyar dolar) bir yatırım  gerektirecek olup ilk yabancı ortaklı bir Çin ulusal yatırım rüzgar  enerjisi projesi olacak.

 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre 502 megawatlık bir toplam kapasiteye sahip bulunacak olan proje  yıllık 1,39 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretecek. Bu miktar 441 bin 900 ton kömürden elde edilebilen enerjiye eşdeğer olup 2  milyon kadar insanın yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

 

Jiangsu’nun Dongtai kentinde yerleşik olacak proje, 2021 yılının  başında hizmete girecek ve China Energy ve EDF Grubu tarafından ortak  olarak finanse edilip inşaatı tamamlanacak ve işletilecek. Öte yandan China Energy, söz konusu ortaklık bünyesinde yüzde 62,5 oranında payı  elinde bulundurduğunu ve EDF Grubu’nun da geri kalan kısma sahip  olduğunu açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.