Çin'de Dünyanın En Büyük “Güneş Tarlası” Üretime Başladı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2020 - 10:05, Güncelleme: 05.10.2020 - 10:05 2585+ kez okundu.
 

Çin'de Dünyanın En Büyük “Güneş Tarlası” Üretime Başladı

Çin'de 2.2 gigavat (GW) kapasitesiyle dünyanın en büyük “güneş tarlası” üretime başladı

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Çin’de elektrik üretmeye  başladı. Şebekeye bağlanan santral, 2,2 gigavatlık (GW) kapasitesinin yanı sıra 202.86 megavatlık (MW) enerji depolama tesisinden oluşuyor. Santraldeki  invertör ve enerji depolama sistemleri Sungrow markasını taşıyor.   Huanghe Hydropower Development tarafından 11 ayda tamamlanan  santralin ürettiği elektrik, kilovatı 4 sentten şebekeye bağlanarak  kullanıma sunuldu. Kasım 2019’da yapımına başlanan güneş santralinin  depolama tesisi de mayıs ayında tamamlandı.   Huanghe Hydropower Development şirketinin yöneticileri, “Enerjiye  yönelik talebin artışı ve karbonsuz enerjiye yönelme eğilimi, tüm  dünyada güneş panel tarlalarının çok büyük bir hızla gelişmesine yol  açıyor” yorumunu yaparak “üstelik bir de güneş panel tesisleri ile  enerji depolama tesislerinin bir araya getirilmesi, ek avantajlar  sağlıyor ve örneğin şebeke istikrarına katkı yapıyor” bilgisini verdi.   Fotovoltaik tesisin, elektrik akımını ülkenin batısından doğusuna  nakledebilmesi için 800 kilovoltluk bir ultra yüksek gerilim hattına  bağlandığını da belirtiyor.   Kompleks, State Grid Corp.’un ürettiği ultra yüksek voltajlı bir  güç hattına bağlandı. Bu arada Çin, ülkenin kuzeybatı kesimlerini daha  yoğun nüfuslu doğu illerine bağlamak için yeni bir hat inşa ediyor. 22,6 milyar yuanlık enerji hattı projesi, 8 GW iletim kapasitesine  sahip iki dönüştürücü istasyonunun inşasını içerecek. Hat Qinghai, Gansu, Shaanxi ve Henan eyaletlerinde 1.587 kilometre uzanacak.
Çin'de 2.2 gigavat (GW) kapasitesiyle dünyanın en büyük “güneş tarlası” üretime başladı

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Çin’de elektrik üretmeye  başladı. Şebekeye bağlanan santral, 2,2 gigavatlık (GW) kapasitesinin yanı sıra 202.86 megavatlık (MW) enerji depolama tesisinden oluşuyor. Santraldeki  invertör ve enerji depolama sistemleri Sungrow markasını taşıyor.

 

Huanghe Hydropower Development tarafından 11 ayda tamamlanan  santralin ürettiği elektrik, kilovatı 4 sentten şebekeye bağlanarak  kullanıma sunuldu. Kasım 2019’da yapımına başlanan güneş santralinin  depolama tesisi de mayıs ayında tamamlandı.

 

Huanghe Hydropower Development şirketinin yöneticileri, “Enerjiye  yönelik talebin artışı ve karbonsuz enerjiye yönelme eğilimi, tüm  dünyada güneş panel tarlalarının çok büyük bir hızla gelişmesine yol  açıyor” yorumunu yaparak “üstelik bir de güneş panel tesisleri ile  enerji depolama tesislerinin bir araya getirilmesi, ek avantajlar  sağlıyor ve örneğin şebeke istikrarına katkı yapıyor” bilgisini verdi.

 

Fotovoltaik tesisin, elektrik akımını ülkenin batısından doğusuna  nakledebilmesi için 800 kilovoltluk bir ultra yüksek gerilim hattına  bağlandığını da belirtiyor.

 

Kompleks, State Grid Corp.’un ürettiği ultra yüksek voltajlı bir  güç hattına bağlandı. Bu arada Çin, ülkenin kuzeybatı kesimlerini daha  yoğun nüfuslu doğu illerine bağlamak için yeni bir hat inşa ediyor. 22,6 milyar yuanlık enerji hattı projesi, 8 GW iletim kapasitesine  sahip iki dönüştürücü istasyonunun inşasını içerecek. Hat Qinghai, Gansu, Shaanxi ve Henan eyaletlerinde 1.587 kilometre uzanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.