Çoruh ve Fırat Bölgelerinde Elektrik Tüketiminde Artış Kaydedildi

ŞİRKET 31.10.2023 - 12:42, Güncelleme: 31.10.2023 - 12:45 1997+ kez okundu.
 

Çoruh ve Fırat Bölgelerinde Elektrik Tüketiminde Artış Kaydedildi

Aksa Çoruh ve Aksa Fırat Elektrik, 2023 yılının üçüncü çeyreği olan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre her iki bölgede de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre elektrik tüketimlerinde artış kaydedildi.

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2023 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı.  Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 10 oranında artış görülürken, Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi de  yüzde 9 oranında arttı. Fırat ve Çoruh bölgelerinde en yüksek artış oranı Bingöl’de görüldü Çoruh-Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane gruplarından toplam elektrik tüketimine bakıldığında, Tunceli’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 azalış görülürken, en yüksek artış oranı ise yüzde 17 ile Bingöl’de görüldü.   Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, yüzde 15 oranında Malatya’da, yüzde 17 oranında Bingöl’de, Elazığ’da yüzde 6 oranında artış görülürken, Tunceli’de yüzde 53 azalış kaydedildi. Çoruh bölgesinde ise Artvin’de yüzde 13, Trabzon’da yüzde 13, Rize’de yüzde 10 oranında artış gerçekleşirken, Giresun’da yüzde 25, Gümüşhane’de yüzde 26 düşüş kaydedildi. Sanayi ve ticarethane grubunun toplam elektrik tüketiminde artış gerçekleşti  İki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü. Fırat bölgesinde artış oranı yüzde 17 olarak görülürken, Çoruh bölgesine ise yaklaşık yüzde 10 oranında artış kaydedildi.  Mesken bazında elektrik tüketiminde iki bölgede de artış kaydedildi 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yüzde 5 oranında artarken, Çoruh bölgesinde ise bu oranda yaklaşık yüzde 9 artış olduğu gözlendi. 
Aksa Çoruh ve Aksa Fırat Elektrik, 2023 yılının üçüncü çeyreği olan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre her iki bölgede de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre elektrik tüketimlerinde artış kaydedildi.

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2023 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı. 

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 10 oranında artış görülürken, Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi de  yüzde oranında arttı.

Fırat ve Çoruh bölgelerinde en yüksek artış oranı Bingöl’de görüldü

Çoruh-Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane gruplarından toplam elektrik tüketimine bakıldığında, Tunceli’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 azalış görülürken, en yüksek artış oranı ise yüzde 17 ile Bingöl’de görüldü. 

 Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, yüzde 15 oranında Malatya’da, yüzde 17 oranında Bingöl’de, Elazığ’da yüzde oranında artış görülürken, Tunceli’de yüzde 53 azalış kaydedildi.

Çoruh bölgesinde ise Artvin’de yüzde 13, Trabzon’da yüzde 13, Rize’de yüzde 10 oranında artış gerçekleşirken, Giresun’da yüzde 25, Gümüşhane’de yüzde 26 düşüş kaydedildi.

Sanayi ve ticarethane grubunun toplam elektrik tüketiminde artış gerçekleşti 

İki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü. Fırat bölgesinde artış oranı yüzde 17 olarak görülürken, Çoruh bölgesine ise yaklaşık yüzde 10 oranında artış kaydedildi. 

Mesken bazında elektrik tüketiminde iki bölgede de artış kaydedildi

2023 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yüzde 5 oranında artarken, Çoruh bölgesinde ise bu oranda yaklaşık yüzde artış olduğu gözlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.