CW Enerji GES Yatırım Şirketi Kurdu

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2878+ kez okundu.
 

CW Enerji GES Yatırım Şirketi Kurdu

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren CW Enerji tarafından, güneş enerjisi sektöründe daha aktif faaliyet gösterebilmek amacıyla GES Yatırım A.Ş. kuruldu.

Türkiye güneş enerji sektöründe hizmet veren CW Enerji, mevcut güneş enerji santrallerini hisselere bölüp daha küçük bütçeli yatırımcıların hizmetine sunmak ve güneş enerji santrali yatırımlarını tabana yaymak için GES Yatırım şirketini kurdu. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğu ve güneş enerji sektörünün son yıllarda en çok rağbet gören sektörler arasında yer alması nedeniyle, yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe daha da artmakta olduğu ifade edildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, “Tarafımıza yıllar içerisinde çok sayıda yatırımcıların başvurması, her gelir grubundan insanımızın güneş enerjisi sektörüne duyduğu ilgiyi bize açık bir şekilde göstermiş ve bizi böyle bir atılım yapmaya yönlendirmiştir. GES Yatırım AŞ sayesinde artık daha düşük bütçeli yatırımcılar da GES yatırımcısı olabilecektir. Güneş enerji santralinde üretilen her bir kWh elektrik 10 yıl boyunca devlet alım garantisindedir.” şeklinde konuştu.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren CW Enerji tarafından, güneş enerjisi sektöründe daha aktif faaliyet gösterebilmek amacıyla GES Yatırım A.Ş. kuruldu.

Türkiye güneş enerji sektöründe hizmet veren CW Enerji, mevcut güneş enerji santrallerini hisselere bölüp daha küçük bütçeli yatırımcıların hizmetine sunmak ve güneş enerji santrali yatırımlarını tabana yaymak için GES Yatırım şirketini kurdu. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğu ve güneş enerji sektörünün son yıllarda en çok rağbet gören sektörler arasında yer alması nedeniyle, yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe daha da artmakta olduğu ifade edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, “Tarafımıza yıllar içerisinde çok sayıda yatırımcıların başvurması, her gelir grubundan insanımızın güneş enerjisi sektörüne duyduğu ilgiyi bize açık bir şekilde göstermiş ve bizi böyle bir atılım yapmaya yönlendirmiştir. GES Yatırım AŞ sayesinde artık daha düşük bütçeli yatırımcılar da GES yatırımcısı olabilecektir. Güneş enerji santralinde üretilen her bir kWh elektrik 10 yıl boyunca devlet alım garantisindedir.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.