DEK-TANAP Akademi Faz II Eğitimleri Gerçekleştirildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2019 - 11:22, Güncelleme: 12.11.2019 - 11:22 2547+ kez okundu.
 

DEK-TANAP Akademi Faz II Eğitimleri Gerçekleştirildi

TANAP’ın Dünya Enerji Konseyi (DEK) - Türk Milli Komitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği DEK-TANAP Akademi Faz II eğitimleri tamamlandı.

Azerbaycan'ın Şahdeniz-2 sahasından çıkarılan doğalgazın Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaştırılmasını sağlayan bir millet iki devletin projesi enerjinin İpek yolu Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Dünya Enerji Konseyi (DEK) – Türk Milli Komitesi Atölye Programı kapsamında ilki 25 Mart – 29 Nisan2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin ikincisi 2 Eylül -7 Ekim 2019 tarihleri arasında olan DEK-TANAP Akademi Programı başarıyla tamamlandı.   Programın ilk fazında, sektördeki uluslararası tecrübeler, petrol ve doğalgaz alanından profesyoneller ve üniversitelerden katılımcılarla gönülllülük esasına dayalı olarak paylaşıldı. Akademi programında İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite Yönetimi, ÇED Yönetimi, Sosyal Etki Yönetimi, Projelerde Kültürel Mirasın Korunması, Bioçeşitlilik, Yatırım Programları gibi konular ele alındı.   Programın ikinci fazında ise, Boru Hattı ve Yer Üstü Tesisleri İnşaat Aktiviteleri, Boru Hattı Projeleri İnşaat Yönetim Organizasyon, Projede Interfaz Yönetimi, Deniz Geçişi (Offshore) Boru Hattı Yeni Teknikler, Boru Hattı İzleme ve Güvenlik Sistemleri, Farklı Sistemlerin Entegrasyonu, Boru Hattı İnşaat Zorlukları: Mevsim Koşulları-Arazi Şartları-Özel Geçişler-Kısıtlamalar, HDD Tekniği ile Nehir Geçişi, Maliyet Tahmini, Proje Bütçesi Oluştruma ve Maliyet Kontrolünün Püf Noktaları, Gaz Kompressor İstasyonları ve Gaz Ölçüm İstasyonları İnşaat Safhaları, Projelerde Risk Yönetimi ve Risk Analiz Teknikleri – TANAP Uygulamaları, Proje Planlaması gibi konular yeraldı.   TANAP bünyesinde görev yapan toplam 12 uzman personelin 6 hafta boyunca yürüttüğü 12 oturuma 195 kişi katılım gösterdi. DEK-TANAP Akademi Programı sonucunda edinilen sertifikalar, TANAP Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Sertifika Töreninde; DEK Genel Sekreteri Mehmet Ertürk, TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP Genel Müdür Yardımcısı Polad Rustamov, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal, Çevre ve Uyum Direktörü Fatih Erdem ve TANAP Projeler ve Modifikasyonlar Direktörü Ömer Korkmaz’ın katılımları ile takdim edildi.
TANAP’ın Dünya Enerji Konseyi (DEK) - Türk Milli Komitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği DEK-TANAP Akademi Faz II eğitimleri tamamlandı.

Azerbaycan'ın Şahdeniz-2 sahasından çıkarılan doğalgazın Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaştırılmasını sağlayan bir millet iki devletin projesi enerjinin İpek yolu Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Dünya Enerji Konseyi (DEK) – Türk Milli Komitesi Atölye Programı kapsamında ilki 25 Mart – 29 Nisan2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin ikincisi 2 Eylül -7 Ekim 2019 tarihleri arasında olan DEK-TANAP Akademi Programı başarıyla tamamlandı.

 

Programın ilk fazında, sektördeki uluslararası tecrübeler, petrol ve doğalgaz alanından profesyoneller ve üniversitelerden katılımcılarla gönülllülük esasına dayalı olarak paylaşıldı. Akademi programında İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite Yönetimi, ÇED Yönetimi, Sosyal Etki Yönetimi, Projelerde Kültürel Mirasın Korunması, Bioçeşitlilik, Yatırım Programları gibi konular ele alındı.

 

Programın ikinci fazında ise, Boru Hattı ve Yer Üstü Tesisleri İnşaat Aktiviteleri, Boru Hattı Projeleri İnşaat Yönetim Organizasyon, Projede Interfaz Yönetimi, Deniz Geçişi (Offshore) Boru Hattı Yeni Teknikler, Boru Hattı İzleme ve Güvenlik Sistemleri, Farklı Sistemlerin Entegrasyonu, Boru Hattı İnşaat Zorlukları: Mevsim Koşulları-Arazi Şartları-Özel Geçişler-Kısıtlamalar, HDD Tekniği ile Nehir Geçişi, Maliyet Tahmini, Proje Bütçesi Oluştruma ve Maliyet Kontrolünün Püf Noktaları, Gaz Kompressor İstasyonları ve Gaz Ölçüm İstasyonları İnşaat Safhaları, Projelerde Risk Yönetimi ve Risk Analiz Teknikleri – TANAP Uygulamaları, Proje Planlaması gibi konular yeraldı.

 

TANAP bünyesinde görev yapan toplam 12 uzman personelin 6 hafta boyunca yürüttüğü 12 oturuma 195 kişi katılım gösterdi. DEK-TANAP Akademi Programı sonucunda edinilen sertifikalar, TANAP Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Sertifika Töreninde; DEK Genel Sekreteri Mehmet Ertürk, TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP Genel Müdür Yardımcısı Polad Rustamov, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal, Çevre ve Uyum Direktörü Fatih Erdem ve TANAP Projeler ve Modifikasyonlar Direktörü Ömer Korkmaz’ın katılımları ile takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.