Dünya Bankası Enerji Krizi Konusunda Hükümetleri Uyardı

GÜNCEL 26.10.2022 - 10:10, Güncelleme: 26.10.2022 - 10:10 1413+ kez okundu.
 

Dünya Bankası Enerji Krizi Konusunda Hükümetleri Uyardı

Dünya Bankası, hükümetlerin yükselen enerji faturalarıyla herkese yardım etmesinin çok pahalı olacağı konusunda uyardı.

Banka Başkanı David Malpass, Covid destek planlarının en savunmasız olanları yeterince hedef aldığını ve içinde bulunduğumuz enerji krizinde hükümetlerin destek programları ortaya koymasıyla bu borcun ödenmesinin onlarca yıl alacağını söyledi. David Malpass, BBC’ye, insanların artan enerji faturalarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için aynı politikanın benimsendiğini söyledi. “Hükümetler herkesle ilgileneceğimizi söylüyor, bu ülkelere çok pahalıya mal olacaktır” dedi. Küresel borcu rekor seviyelere itiyor ve en çok gelir skalasının altındaki insanlar etkileniyor, dedi. Enerji fiyat tavanı nedir ve faturalara ne olacak? Ayrı bir araştırma, İngiltere’nin kendi enerji destek planının mevcut haliyle çok pahalı olduğunu öne sürüyor. Hükümet, tüm haneler için ortalama faturaları altı ay boyunca yılda 2.500 euro ile sınırlandırıyor, ancak Nisan ayından itibaren sunulan desteği gözden geçirmesi gerekiyor. Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, mevcut planın hedeflenmediği için 30 milyar sterline mal olabileceğini söylüyor. Ayrıca, güneş panelleri gibi enerji tasarrufu önlemlerine yatırım yapmaya teşvik edilirlerse, hanelerin yılda 20 milyar sterline kadar tasarruf edebileceğini ifade ediyor.
Dünya Bankası, hükümetlerin yükselen enerji faturalarıyla herkese yardım etmesinin çok pahalı olacağı konusunda uyardı.

Banka Başkanı David Malpass, Covid destek planlarının en savunmasız olanları yeterince hedef aldığını ve içinde bulunduğumuz enerji krizinde hükümetlerin destek programları ortaya koymasıyla bu borcun ödenmesinin onlarca yıl alacağını söyledi.

David Malpass, BBC’ye, insanların artan enerji faturalarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için aynı politikanın benimsendiğini söyledi.

“Hükümetler herkesle ilgileneceğimizi söylüyor, bu ülkelere çok pahalıya mal olacaktır” dedi.

Küresel borcu rekor seviyelere itiyor ve en çok gelir skalasının altındaki insanlar etkileniyor, dedi.

Enerji fiyat tavanı nedir ve faturalara ne olacak?

Ayrı bir araştırma, İngiltere’nin kendi enerji destek planının mevcut haliyle çok pahalı olduğunu öne sürüyor.

Hükümet, tüm haneler için ortalama faturaları altı ay boyunca yılda 2.500 euro ile sınırlandırıyor, ancak Nisan ayından itibaren sunulan desteği gözden geçirmesi gerekiyor.

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, mevcut planın hedeflenmediği için 30 milyar sterline mal olabileceğini söylüyor.

Ayrıca, güneş panelleri gibi enerji tasarrufu önlemlerine yatırım yapmaya teşvik edilirlerse, hanelerin yılda 20 milyar sterline kadar tasarruf edebileceğini ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.