Dünya Enerji Konseyi "3. DEK Konuşmaları" Konferansı Yapıldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 2888+ kez okundu.
 

Dünya Enerji Konseyi "3. DEK Konuşmaları" Konferansı Yapıldı

Dünya Enerji Konseyi'nin BP ile düzenlediği 3. DEK Konuşmaları konferansında "BP Enerji Görünümü 2018" raporu ve geleceğin enerji eğilimi değerlendirildi.

3. DEK (Dünya Enerji Konseyi) Konuşmaları  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, BP Grup Baş Ekonomisti William Zimmern’in  katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Konferansta, enerji talebinin artışı ve  çeşitliliği, 2040 yılında sektöre hâkim olacak enerji çeşitleri ve BP Enerji Görünümü 2018 raporunun detayları konuşuldu. BP Grup Baş Ekonomisti William Zimmern’ın tarafından sunumunu  gerçekleştirdiği BP Enerji Görünümü 2018 raporuna göre, “Enerji talebindeki artışın yaklaşık % 70’i elektrik kaynaklı olacak. Ulaşım talebindeki artış geçmişe göre keskin bir şekilde yavaşlayacak. Küresel otomobil stokunda elektrikli araçların payı 2040 yılına kadar yaklaşık %15’e ulaşacak.  Her ne kadar en önemli artış elektrik sektöründe olsa da petrol ve doğal gazın dünya enerjisinin yarısından fazlasını oluşturmaya devam edecek. Enerji talebindeki büyüme sebebiyle karbon emisyonları 2040 yılına kadar % 10 artacak.”şeklinde ifadelere yer verildi. BP Enerji Görünümü 2018 raporunun bir dizi senaryoyu ele aldığını belirten BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump “Küresel enerji talebi büyümeye devam edeceği ve enerji tüketiminin 2040 yılına kadar yaklaşık üçte bir  oranında artacağı ifade edilirken, 2040 yılına kadar artan enerji talebinin  dörtte biri yenilenebilir enerji kaynakları tarafından  karşılanabilecek, ayrıca petrol ve doğalgaz dünya enerjisinin yarısından  fazlasını oluşturmaya devam edeceğini söyledi. BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump "Türkiye'nin uzun dönem potansiyelinin farkındayız. Türkiye stratejik açıdan BP için çok önemli bir ülke. Türkiye'deki yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz." dedi Konuşmaları  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar yaptığı konuşmada, “Enerji sektöründe  bütüncül ve kapsamlı yaklaşım önemli.” “Enerji politikalarının başarıya ulaşmasında  olmazsa olmaz unsurlarından biri politik hedeflerde devamlılık,  belirlilik ve öngörülebilirliktir. Geçmiş dönemde Milli Enerji ve Maden Politikası altında çizdiğimiz vizyonun yeni dönemde de kuvvetli  bir şekilde devam edeceğini belirtmek isterim.  Bu anlamda, arz  güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa odaklı politikaları,  birbiriyle ve gelişen ve değişen piyasa koşullarıyla uyumlu şekilde,  önceliklendireceğiz. Enerji piyasalarını bundan 15-16 yıl önce çok  önemli bir karar ile serbestleştirmeye başlayan Türkiye, bu dönüşümü  başarıyla gerçekleştirmiştir.  İçinde bulunduğumuz yeni dönem,  zorluklarla beraber fırsatları da beraberinde getirmektedir. Özel  sektör paydaşlarımız için planlama ve bütüncül yaklaşım öne çıkarken  piyasanın ihtiyacı olan değişimlere gerekli esnekliğin de kamu  tarafından sağlanması gerekiyor.” dedi.
Dünya Enerji Konseyi'nin BP ile düzenlediği 3. DEK Konuşmaları konferansında "BP Enerji Görünümü 2018" raporu ve geleceğin enerji eğilimi değerlendirildi.

3. DEK (Dünya Enerji Konseyi) Konuşmaları  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar, Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, BP Grup Baş Ekonomisti William Zimmern’in  katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Konferansta, enerji talebinin artışı ve  çeşitliliği, 2040 yılında sektöre hâkim olacak enerji çeşitleri ve BP Enerji Görünümü 2018 raporunun detayları konuşuldu.

BP Grup Baş Ekonomisti William Zimmern’ın tarafından sunumunu  gerçekleştirdiği BP Enerji Görünümü 2018 raporuna göre, “Enerji talebindeki artışın yaklaşık % 70’i elektrik kaynaklı olacak. Ulaşım talebindeki artış geçmişe göre keskin bir şekilde yavaşlayacak. Küresel otomobil stokunda elektrikli araçların payı 2040 yılına kadar yaklaşık %15’e ulaşacak.  Her ne kadar en önemli artış elektrik sektöründe olsa da petrol ve doğal gazın dünya enerjisinin yarısından fazlasını oluşturmaya devam edecek. Enerji talebindeki büyüme sebebiyle karbon emisyonları 2040 yılına kadar % 10 artacak.”şeklinde ifadelere yer verildi.

BP Enerji Görünümü 2018 raporunun bir dizi senaryoyu ele aldığını belirten BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump “Küresel enerji talebi büyümeye devam edeceği ve enerji tüketiminin 2040 yılına kadar yaklaşık üçte bir  oranında artacağı ifade edilirken, 2040 yılına kadar artan enerji talebinin  dörtte biri yenilenebilir enerji kaynakları tarafından  karşılanabilecek, ayrıca petrol ve doğalgaz dünya enerjisinin yarısından  fazlasını oluşturmaya devam edeceğini söyledi. BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump "Türkiye'nin uzun dönem potansiyelinin farkındayız. Türkiye stratejik açıdan BP için çok önemli bir ülke. Türkiye'deki yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz." dedi

Konuşmaları  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) Türkiye Başkanı Alparslan Bayraktar yaptığı konuşmada, “Enerji sektöründe  bütüncül ve kapsamlı yaklaşım önemli.” “Enerji politikalarının başarıya ulaşmasında  olmazsa olmaz unsurlarından biri politik hedeflerde devamlılık,  belirlilik ve öngörülebilirliktir. Geçmiş dönemde Milli Enerji ve Maden Politikası altında çizdiğimiz vizyonun yeni dönemde de kuvvetli  bir şekilde devam edeceğini belirtmek isterim.  Bu anlamda, arz  güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa odaklı politikaları,  birbiriyle ve gelişen ve değişen piyasa koşullarıyla uyumlu şekilde,  önceliklendireceğiz. Enerji piyasalarını bundan 15-16 yıl önce çok  önemli bir karar ile serbestleştirmeye başlayan Türkiye, bu dönüşümü  başarıyla gerçekleştirmiştir.  İçinde bulunduğumuz yeni dönem,  zorluklarla beraber fırsatları da beraberinde getirmektedir. Özel  sektör paydaşlarımız için planlama ve bütüncül yaklaşım öne çıkarken  piyasanın ihtiyacı olan değişimlere gerekli esnekliğin de kamu  tarafından sağlanması gerekiyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.