Ekonomi İçin Yeşil Işık “Yenilenebilir Enerji”

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.11.2019 - 10:22, Güncelleme: 19.11.2019 - 10:22 2397+ kez okundu.
 

Ekonomi İçin Yeşil Işık “Yenilenebilir Enerji”

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM), “Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydaları” konferansı gerçekleştirildi. "Türkiye'de Yenilenebilir Enerjiyle Sanayi Gelişimi, Ticaret Fırsatları ve İnovasyon" çalışması kamuoyu ile paylaşıldı.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Potsdam İleri Sürdürülebilirlik Çalışmaları Enstitüsü (IASS) iş birliğiyle  “Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydaları” başlıklı  konferans Minerva Han’da yapıldı. İPM’de yürütülen "COBENEFITS: Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydalarının Tespiti ve Yaygınlaştırılması" adlı uluslararası proje kapsamında, İPM – IASS iş  birliğiyle Türkiye'ye özel dört öncelikli alanda  yenilenebilir  enerjinin Türkiye'de istihdam, endüstriyel gelişim, hava kalitesi ve  enerji arz güvenliğine etkileri ile ilgili yapılan araştırmaların ilk  sonuçları paylaşıldı.   Yenilenebilir enerjinin Türkiye'de  istihdam, endüstriyel gelişim, hava kalitesi ve enerji arz güvenliğine  etkileri ile ilgili yapılan araştırmaların ilk sonuçlarının  paylaşıldığı konferansın açılış konuşmalarını İPM’den Ümit Şahin ve Pınar Ertör Akyazı ile IASS’tan Sebastian Helgenberger’in yaptı.   Konferansta şu  konulara yer verildi:   - Türkiye güneş enerjisi sektörünün 2028'e kadar 1 milyar 360 milyon  dolar, rüzgar enerjisi sektörünün ise 33 milyar 300 milyon dolar değerinde  sanayi üretimi sağlayacağı öngörülüyor.   -"İklim Değişikliği Azaltımı Yan Faydalarının Kamu Kurumlarında Kapasite Geliştirme Aracılığıyla Yaygınlaştırılması" (COBENEFITS)  projesi kapsamında hazırlanan rapora göre, Türkiye enerji üretiminde  yenilenebilir kaynakların payını yükselterek sanayi üretim değerini  artırabilecek.   -Değer zincirindeki toplam üretim değeri 2016'da 88 milyon dolar  olarak hesaplanan güneş enerjisi sektöründe, mevcut yenilenebilir  enerji politikalarının izlenmesine devam edilmesi halinde 2028'e kadar 1 milyar 360 milyon dolar değerinde sanayi üretimi sağlanması öngörülüyor.   - Gelecek 10 yılda güneş enerjisi alanında yapılabilecek 15 - 25  gigavatlık kurulu güç artışının ise üretimi 6 milyar 800 milyon -11 milyar 300 milyon dolar  artırması bekleniyor.   - Değer zincirindeki toplam üretim değeri 2016'da 25 milyar 300 milyon  dolar olarak hesaplanan rüzgar enerjisi sektöründe ise 2028'e kadar 33 milyar 300 milyon dolar değerinde sanayi üretimine ulaşılması öngörülüyor.   -Söz konusu dönemde, rüzgar enerjisinde 13,3-23,3 gigavatlık ek  kurulu güç için beklenen değer artışının 47 milyar 600 milyon - 83 milyar 500 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.   Konferans, Ümit Şahin moderatörlüğü ile Bengisu Özenç, Nadim Copty, Saeed Teimourzadeh, Funda Gacal ve Sebastian Helgenberger’in  katılım sağladığı “Türkiye’de yenilenebilir enerjinin sosyal ve  ekonomik faydaları ne şekilde yaygınlaştırılabilir” konulu panelle  sona erdi.    
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM), “Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydaları” konferansı gerçekleştirildi. "Türkiye'de Yenilenebilir Enerjiyle Sanayi Gelişimi, Ticaret Fırsatları ve İnovasyon" çalışması kamuoyu ile paylaşıldı.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Potsdam İleri Sürdürülebilirlik Çalışmaları Enstitüsü (IASS) iş birliğiyle  “Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydaları” başlıklı  konferans Minerva Han’da yapıldı. İPM’de yürütülen "COBENEFITS: Yenilenebilir Enerjinin Sosyal ve Ekonomik Faydalarının Tespiti ve Yaygınlaştırılması" adlı uluslararası proje kapsamında, İPM – IASS iş  birliğiyle Türkiye'ye özel dört öncelikli alanda  yenilenebilir  enerjinin Türkiye'de istihdam, endüstriyel gelişim, hava kalitesi ve  enerji arz güvenliğine etkileri ile ilgili yapılan araştırmaların ilk  sonuçları paylaşıldı.

 

Yenilenebilir enerjinin Türkiye'de  istihdam, endüstriyel gelişim, hava kalitesi ve enerji arz güvenliğine  etkileri ile ilgili yapılan araştırmaların ilk sonuçlarının  paylaşıldığı konferansın açılış konuşmalarını İPM’den Ümit Şahin ve Pınar Ertör Akyazı ile IASS’tan Sebastian Helgenberger’in yaptı.

 

Konferansta şu  konulara yer verildi:

 

- Türkiye güneş enerjisi sektörünün 2028'e kadar 1 milyar 360 milyon  dolar, rüzgar enerjisi sektörünün ise 33 milyar 300 milyon dolar değerinde  sanayi üretimi sağlayacağı öngörülüyor.

 

-"İklim Değişikliği Azaltımı Yan Faydalarının Kamu Kurumlarında Kapasite Geliştirme Aracılığıyla Yaygınlaştırılması" (COBENEFITS)  projesi kapsamında hazırlanan rapora göre, Türkiye enerji üretiminde  yenilenebilir kaynakların payını yükselterek sanayi üretim değerini  artırabilecek.

 

-Değer zincirindeki toplam üretim değeri 2016'da 88 milyon dolar  olarak hesaplanan güneş enerjisi sektöründe, mevcut yenilenebilir  enerji politikalarının izlenmesine devam edilmesi halinde 2028'e kadar 1 milyar 360 milyon dolar değerinde sanayi üretimi sağlanması öngörülüyor.

 

- Gelecek 10 yılda güneş enerjisi alanında yapılabilecek 15 - 25  gigavatlık kurulu güç artışının ise üretimi 6 milyar 800 milyon -11 milyar 300 milyon dolar  artırması bekleniyor.

 

- Değer zincirindeki toplam üretim değeri 2016'da 25 milyar 300 milyon  dolar olarak hesaplanan rüzgar enerjisi sektöründe ise 2028'e kadar 33 milyar 300 milyon dolar değerinde sanayi üretimine ulaşılması öngörülüyor.

 

-Söz konusu dönemde, rüzgar enerjisinde 13,3-23,3 gigavatlık ek  kurulu güç için beklenen değer artışının 47 milyar 600 milyon - 83 milyar 500 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

 

Konferans, Ümit Şahin moderatörlüğü ile Bengisu Özenç, Nadim Copty, Saeed Teimourzadeh, Funda Gacal ve Sebastian Helgenberger’in  katılım sağladığı “Türkiye’de yenilenebilir enerjinin sosyal ve  ekonomik faydaları ne şekilde yaygınlaştırılabilir” konulu panelle  sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.