Eksim Holding, 2024'te Enerji’de Büyümeye Devam Edecek

ŞİRKET 23.01.2024 - 08:58, Güncelleme: 23.01.2024 - 08:58 3954+ kez okundu.
 

Eksim Holding, 2024'te Enerji’de Büyümeye Devam Edecek

Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Arıoğlu, bu yıl enerjide büyümeye devam edeceklerini bildirdi.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketleri Eksim Enerji çatısı altında, mevcut kurulu güce ek rüzgar enerjisi kapasite inşalarına devam ettiklerini kaydeden Arıoğlu, şöyle devam etti: "YEKA ihaleleri kapsamındaki rüzgar türbinlerimizin kurulumu için gerekli olan imar süreci devam ettirilirken, yeni güneş enerjisi yatırımlarımızın yanında hidroelektrik üretim kapasitemizi artırmaya yoğunlaştık. Kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik anlayışıyla altyapı iyileştirme çalışmalarını sürdüren elektrik dağıtım şirketimiz Dicle Elektrik ile hizmet bölgemize 2023 yılında yaklaşık 7,2 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik. Bugüne kadar bölgemiz için teknoloji ve altyapı iyileştirme çalışmalarımız kapsamında 27,4 milyar lira yatırımda bulunduk. Yatırım ve saha çalışmalarımızla yüzde 76 olan kayıp-kaçak oranını geçen yılın sonu itibarıyla yüzde 42,8'e indirmeyi başardık. Kaçak elektrik kullanımlarını sahip olduğumuz teknolojilerle kontrol altına almaya devam ettik." "Yatırım portföyümüzde farklı sektörlerden startuplar var" Osman Arıoğlu, yaptıkları yatırımlar ve kaliteli hizmet anlayışıyla yılda yaklaşık Atatürk Barajı'nın elektrik üretiminin 3 katı büyüklüğünde tasarruf sağladıklarını belirterek, daha alacakları çok yol olduğunun bilinciyle kesintisiz olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Arıoğlu yatırımlarımızın önemli bir kısmını Türkiye'de gerçekleştirmeyi hedeflerken, rüzgar enerjisi santrallerine ek olarak, güneş ve hidroelektrik enerjisi üretim kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz.  Grup şirketleri Dicle Elektrik ile yeni yılda da altyapı iyileştirme çalışmalarına devam edeceklerini, bunu yaparken AR-GE süreçlerini besleyerek teknoloji yatırımlarını artıracaklarını kaydeden Arıoğlu, şu bilgileri verdi: "Perakende elektrik dağıtım şirketimiz DEPSAŞ Enerji ile başta gençler olmak üzere insan hayatına dokunan projelerimizi ve tarımsal abonelerimize yönelik farkındalık faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Dünyada değişen dinamiklere ayak uydurmak ve yenilikçi iş fikirlerini desteklemek amacıyla Eksim Ventures ile yatırım iştahımızı sürdüreceğiz. Yapay zeka teknolojileri, yeni yılda daha çok odağımızda olacak." Osman Arıoğlu, Eksim Holding  olarak enerji kaynaklarını verimli kullanmayı ve güvenli gıdaya ulaşamayan milyonlarca insanı düşünerek israfın neden olduğu sonuçları en çarpıcı biçimde gözler önüne serecek kampanya, proje ve işbirliklerini holding bünyesinde devreye alacaklarını ifade eden Arıoğlu, şunları kaydetti: "Eş zamanlı olarak, yenilenebilir enerji alanında ülkemizin yeşil dönüşüm merkezi olma yolundaki çabalara Eksim Enerji ile azami katkı sunacak, Öte yandan, 1600 civarında sporcumuzun yer aldığı DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü ile gençlerin daha iyi bir gelecek hayaline desteğimizi artıracağız. Sportif ve kültürel sürdürülebilirliğe olan katkımızı 2024'te yeni projelerle zenginleştireceğiz" dedi. 
Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Arıoğlu, bu yıl enerjide büyümeye devam edeceklerini bildirdi.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketleri Eksim Enerji çatısı altında, mevcut kurulu güce ek rüzgar enerjisi kapasite inşalarına devam ettiklerini kaydeden Arıoğlu, şöyle devam etti:

"YEKA ihaleleri kapsamındaki rüzgar türbinlerimizin kurulumu için gerekli olan imar süreci devam ettirilirken, yeni güneş enerjisi yatırımlarımızın yanında hidro elektrik üretim kapasitemizi artırmaya yoğunlaştık. Kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik anlayışıyla altyapı iyileştirme çalışmalarını sürdüren elektrik dağıtım şirketimiz Dicle Elektrik ile hizmet bölgemize 2023 yılında yaklaşık 7,2 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik. Bugüne kadar bölgemiz için teknoloji ve altyapı iyileştirme çalışmalarımız kapsamında 27,4 milyar lira yatırımda bulunduk. Yatırım ve saha çalışmalarımızla yüzde 76 olan kayıp-kaçak oranını geçen yılın sonu itibarıyla yüzde 42,8'e indirmeyi başardık. Kaçak elektrik kullanımlarını sahip olduğumuz teknolojilerle kontrol altına almaya devam ettik."

"Yatırım portföyümüzde farklı sektörlerden startuplar var"

Osman Arıoğlu, yaptıkları yatırımlar ve kaliteli hizmet anlayışıyla yılda yaklaşık Atatürk Barajı'nın elektrik üretiminin 3 katı büyüklüğünde tasarruf sağladıklarını belirterek, daha alacakları çok yol olduğunun bilinciyle kesintisiz olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Arıoğlu yatırımlarımızın önemli bir kısmını Türkiye'de gerçekleştirmeyi hedeflerken, rüzgar enerjisi santrallerine ek olarak, güneş ve hidro elektrik enerjisi üretim kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz. 

Grup şirketleri Dicle Elektrik ile yeni yılda da altyapı iyileştirme çalışmalarına devam edeceklerini, bunu yaparken AR-GE süreçlerini besleyerek teknoloji yatırımlarını artıracaklarını kaydeden Arıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Perakende elektrik dağıtım şirketimiz DEPSAŞ Enerji ile başta gençler olmak üzere insan hayatına dokunan projelerimizi ve tarımsal abonelerimize yönelik farkındalık faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Dünyada değişen dinamiklere ayak uydurmak ve yenilikçi iş fikirlerini desteklemek amacıyla Eksim Ventures ile yatırım iştahımızı sürdüreceğiz. Yapay zeka teknolojileri, yeni yılda daha çok odağımızda olacak."

Osman Arıoğlu, Eksim Holding  olarak enerji kaynaklarını verimli kullanmayı ve güvenli gıdaya ulaşamayan milyonlarca insanı düşünerek israfın neden olduğu sonuçları en çarpıcı biçimde gözler önüne serecek kampanya, proje ve işbirliklerini holding bünyesinde devreye alacaklarını ifade eden Arıoğlu, şunları kaydetti:

"Eş zamanlı olarak, yenilenebilir enerji alanında ülkemizin yeşil dönüşüm merkezi olma yolundaki çabalara Eksim Enerji ile azami katkı sunacak, Öte yandan, 1600 civarında sporcumuzun yer aldığı DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü ile gençlerin daha iyi bir gelecek hayaline desteğimizi artıracağız. Sportif ve kültürel sürdürülebilirliğe olan katkımızı 2024'te yeni projelerle zenginleştireceğiz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.