Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2020 - 10:15, Güncelleme: 03.03.2020 - 10:15 2618+ kez okundu.
 

Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik

EPDK’nın Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EPDK'nin Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.   Yönetmeliği göre, elektrik üretim tesislerine ilişkin bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları üretim lisansı alınmadan önce imzalanamayacak. Bu şartın yerine gelmesiyle ön lisans sahibi tüzel kişinin başvurusu ve dağıtım lisansı sahibinin olumlu görüş vermesiyle 31 Aralık'a kadar bağlantı anlaşması imzalanabilecek.   Alınan teminatların geri ödemesinin yapılabilmesi için ise üretim tesisinin geçici kabulünün yapılmış olması, söz konusu dağıtım tesisinin geçici kabulü ile dağıtım tesisinin bulunduğu yerlere ilişkin kamu yararı, irtifak hakkı tesisi veya devir kararının veya orman kesin izin belgesinin alınmış olması gerekecek.   Bunun yanı sıra, kullanıcı tarafından dağıtım varlıklarının tesis edilmesi metodolojisi kapsamında hesaplanacak yatırım tutarının tamamı kadar teminat kullanıcıdan alınacak.
EPDK’nın Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EPDK'nin Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Yönetmeliği göre, elektrik üretim tesislerine ilişkin bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları üretim lisansı alınmadan önce imzalanamayacak. Bu şartın yerine gelmesiyle ön lisans sahibi tüzel kişinin başvurusu ve dağıtım lisansı sahibinin olumlu görüş vermesiyle 31 Aralık'a kadar bağlantı anlaşması imzalanabilecek.

 

Alınan teminatların geri ödemesinin yapılabilmesi için ise üretim tesisinin geçici kabulünün yapılmış olması, söz konusu dağıtım tesisinin geçici kabulü ile dağıtım tesisinin bulunduğu yerlere ilişkin kamu yararı, irtifak hakkı tesisi veya devir kararının veya orman kesin izin belgesinin alınmış olması gerekecek.

 

Bunun yanı sıra, kullanıcı tarafından dağıtım varlıklarının tesis edilmesi metodolojisi kapsamında hesaplanacak yatırım tutarının tamamı kadar teminat kullanıcıdan alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.