Endonezya milyonlarca dolar değerinde jeotermal yatırımı yapacak

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 3346+ kez okundu.
 

Endonezya milyonlarca dolar değerinde jeotermal yatırımı yapacak

Jakarta Post'tan bildirildiği üzere, Endonezya hükümeti Eylül ayında 6 jeotermal projeyi ihaleye çıkarmayı planlıyor.

Altı projenin toplam değeri, 255 MW’lık bir kombine potansiyel güç üretme kapasitesi ile 1.02 milyar dolara kadar çıkıyor. Endonezya, ABD, İtalya, Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Çin’den gelen şirketler ve yatırımcılar tarafından projelere büyük ilgi var. Enerji ve Mineral Kaynakları Jeotermal Direktörü Yunus Saefulhak Endonezya Uluslararası Jeotermal Konferansı’nın hemen öncesinde “Bu açık artırma oldukça cazip ancak sonuç için beklemek zorundayız, çünkü açık artırma işlemi genellikle dört ila beş ay sürüyor” dedi. MW başına ortalama yatırım 4 milyon dolar 110 MW kapasiteli Bengkulu Kapahiang, 110 MW Kuzey Sumatra Simbolon Samosir, 10 MW Orta Sulawesi Borapulu, Kuzey Maluku’da 10 MW Lamiding ve Oka Ile Ange ve Doğu Nusa Tenggara’daki Sirung kapasiteleri ile projelerdir. Sırasıyla 10 MW ve 5 MW’dır. Endonezya’daki jeotermal gelişim için ortalama yatırım maliyetinin kurulu MW başına yaklaşık 4 milyon $ olduğu tahmin edilmektedir. Bu yıl ülke, Kuzey Sumatra’da Sarulla’dan 215 mW, Batı Java’da Karaha’dan 30 MW’a, Kuzey Sumatra’da Sorik Marapi’den 20 MW’a ve Ulubelu’dan 55 MW’a varan jeotermal enerji üretim kapasitesineLampung’daki 4. Ünite ile 320 MW eklemeyi umuyor.
Jakarta Post'tan bildirildiği üzere, Endonezya hükümeti Eylül ayında 6 jeotermal projeyi ihaleye çıkarmayı planlıyor.

Altı projenin toplam değeri, 255 MW’lık bir kombine potansiyel güç üretme kapasitesi ile 1.02 milyar dolara kadar çıkıyor. Endonezya, ABD, İtalya, Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Çin’den gelen şirketler ve yatırımcılar tarafından projelere büyük ilgi var.

Enerji ve Mineral Kaynakları Jeotermal Direktörü Yunus Saefulhak Endonezya Uluslararası Jeotermal Konferansı’nın hemen öncesinde “Bu açık artırma oldukça cazip ancak sonuç için beklemek zorundayız, çünkü açık artırma işlemi genellikle dört ila beş ay sürüyor” dedi.

MW başına ortalama yatırım 4 milyon dolar

110 MW kapasiteli Bengkulu Kapahiang, 110 MW Kuzey Sumatra Simbolon Samosir, 10 MW Orta Sulawesi Borapulu, Kuzey Maluku’da 10 MW Lamiding ve Oka Ile Ange ve Doğu Nusa Tenggara’daki Sirung kapasiteleri ile projelerdir. Sırasıyla 10 MW ve 5 MW’dır.

Endonezya’daki jeotermal gelişim için ortalama yatırım maliyetinin kurulu MW başına yaklaşık 4 milyon $ olduğu tahmin edilmektedir.

Bu yıl ülke, Kuzey Sumatra’da Sarulla’dan 215 mW, Batı Java’da Karaha’dan 30 MW’a, Kuzey Sumatra’da Sorik Marapi’den 20 MW’a ve Ulubelu’dan 55 MW’a varan jeotermal enerji üretim kapasitesineLampung’daki 4. Ünite ile 320 MW eklemeyi umuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.