Enerji Bakanı Dönmez; Gabar Dağı İle İlgili Yeni Müjdeler gelebilir

GÜNCEL 16.12.2022 - 15:00, Güncelleme: 16.12.2022 - 15:00 3241+ kez okundu.
 

Enerji Bakanı Dönmez; Gabar Dağı İle İlgili Yeni Müjdeler gelebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışının öncesinde konuştu. Dönmez, konuşmasında Gabar Dağı'nda bulunan 150 milyon varillik petrol bulunmasına ilişkin, "Son yıllardaki en büyük keşfimizdir. Beşinci kuyu 2 hafta içinde devreye girecek. İlave müjdeler o bölgeden gelebilir" dedi.

Terörden arındırılan Gabar Dağı'nda petrol keşfedilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervinde saha keşfettik. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık 12 milyar dolar" diyerek duyurmuştu. İlave Müjdeler Gelebilir Bakanı Fatih Dönmez de Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışının öncesinde petrol keşfine ilişkin TRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Son yıllardaki en büyük keşfimizdir. Beşinci kuyu 2 hafta içinde devreye girecek. İlave müjdeler o bölgeden gelebilir" dedi. Doğalgaz Depolama Tesisi Hakkında da Konuştu Bakan Dönmez ayrıca doğalgaz depolama tesisi için, "Denizlerdeki en büyük kapasiteli tesise sahip olacağız. Doğal gaz depolama tesislerinde hazırlıklarımız tam. Bir dağıtım merkezi planlayacağız, farklı sistemler olabilir. Piyasayı etkileyen unsurları İstanbul'daki toplantıda konuşacağız. Türkmen Gazı'nı görüşmelerle çok kısa süre içinde yol haritasını belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı. "Son Yıllarda Doğalgaz Altyapısını Güçlendirdik" Dönmez, "Özellikle son yıllarda doğal gaz alt yapımızı önemli projelerle güçlendirmiş olduk. Giriş kapasite olarak baktığımızda 360 milyon metreküplük bir kapasiteye ulaşmış oluyoruz. 7 tane boru hattımız var. Bir dağıtım merkezi yapacağız. Her yerde olabilir. Karadeniz Gazi Çalışmaları Hakkında Karadeniz gazı çalışmaları son sürat devam ediyor. Karadaki çalışmalar yüzde 80'in üzerinde bir ilerleme var. Keşif amaçlı çalışmalarımızda devam ediyor" açıklamalarında bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışının öncesinde konuştu. Dönmez, konuşmasında Gabar Dağı'nda bulunan 150 milyon varillik petrol bulunmasına ilişkin, "Son yıllardaki en büyük keşfimizdir. Beşinci kuyu 2 hafta içinde devreye girecek. İlave müjdeler o bölgeden gelebilir" dedi.

Terörden arındırılan Gabar Dağı'nda petrol keşfedilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervinde saha keşfettik. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık 12 milyar dolar" diyerek duyurmuştu.

İlave Müjdeler Gelebilir

Bakanı Fatih Dönmez de Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışının öncesinde petrol keşfine ilişkin TRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Son yıllardaki en büyük keşfimizdir. Beşinci kuyu 2 hafta içinde devreye girecek. İlave müjdeler o bölgeden gelebilir" dedi.

Doğalgaz Depolama Tesisi Hakkında da Konuştu

Bakan Dönmez ayrıca doğalgaz depolama tesisi için, "Denizlerdeki en büyük kapasiteli tesise sahip olacağız. Doğal gaz depolama tesislerinde hazırlıklarımız tam. Bir dağıtım merkezi planlayacağız, farklı sistemler olabilir. Piyasayı etkileyen unsurları İstanbul'daki toplantıda konuşacağız. Türkmen Gazı'nı görüşmelerle çok kısa süre içinde yol haritasını belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Son Yıllarda Doğalgaz Altyapısını Güçlendirdik"

Dönmez, "Özellikle son yıllarda doğal gaz alt yapımızı önemli projelerle güçlendirmiş olduk. Giriş kapasite olarak baktığımızda 360 milyon metreküplük bir kapasiteye ulaşmış oluyoruz. 7 tane boru hattımız var. Bir dağıtım merkezi yapacağız. Her yerde olabilir.

Karadeniz Gazi Çalışmaları Hakkında

Karadeniz gazı çalışmaları son sürat devam ediyor. Karadaki çalışmalar yüzde 80'in üzerinde bir ilerleme var. Keşif amaçlı çalışmalarımızda devam ediyor" açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.