Enerji Emtiası Fed'in Şahin Baskısı Altında Kaldı

GÜNCEL 25.09.2023 - 12:48, Güncelleme: 25.09.2023 - 12:51 3226+ kez okundu.
 

Enerji Emtiası Fed'in Şahin Baskısı Altında Kaldı

Geçen hafta Brent petrol yüzde 1,4 değer kaybederken, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz ise yüzde 0,2 arttı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, OPEC+ ülkelerinin kesinti kararını savunarak, uluslararası enerji piyasalarında oynaklığı sınırlamak için hafif düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan Abdulaziz bin Salman, ayrıca, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de talebe yönelik endişelerin ve küresel merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında yol haritasına ilişkin belirsizliklerin yakından takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Analistler, Brent petrolde Fed'in şahin duruşuna devam edeceğine yönelik endişelerin arz endişelerine daha ağır bastığını söyledi. Brent petrolde 100 dolara yükselme riskinin olduğunu ancak küresel çapta devam eden yüksek enflasyon ortamının daha sıkı para politikaları anlamına gelebileceğini ifade eden analistler, bu durumun Brent petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırlayabileceğini söyledi. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), yayınlanan aylık Sondaj Verimlilik Raporu'nda ABD kaya havzalarından ABD gaz üretiminin ekim ayında eylül ayına göre daha düşük olacağını öngörmesinin ardından doğal gaz fiyatları keskin bir yükseliş kaydetti.
Geçen hafta Brent petrol yüzde 1,4 değer kaybederken, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz ise yüzde 0,2 arttı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, OPEC+ ülkelerinin kesinti kararını savunarak, uluslararası enerji piyasalarında oynaklığı sınırlamak için hafif düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bakan Abdulaziz bin Salman, ayrıca, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de talebe yönelik endişelerin ve küresel merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında yol haritasına ilişkin belirsizliklerin yakından takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

Analistler, Brent petrolde Fed'in şahin duruşuna devam edeceğine yönelik endişelerin arz endişelerine daha ağır bastığını söyledi.

Brent petrolde 100 dolara yükselme riskinin olduğunu ancak küresel çapta devam eden yüksek enflasyon ortamının daha sıkı para politikaları anlamına gelebileceğini ifade eden analistler, bu durumun Brent petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırlayabileceğini söyledi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), yayınlanan aylık Sondaj Verimlilik Raporu'nda ABD kaya havzalarından ABD gaz üretiminin ekim ayında eylül ayına göre daha düşük olacağını öngörmesinin ardından doğal gaz fiyatları keskin bir yükseliş kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.