Enerji Krizi, Avrupa'nın Endüstriyel Gücüne Zarar Veriyor

GÜNCEL 02.11.2022 - 09:56, Güncelleme: 02.11.2022 - 10:07 1545+ kez okundu.
 

Enerji Krizi, Avrupa'nın Endüstriyel Gücüne Zarar Veriyor

Avrupa'da daha düşük enerji kullanımı, Rusya-Ukrayna savaşının ve Moskova’nın arz kesintilerinin yol açtığı krizi atlatmasına yardımcı olurken, yöneticiler, ekonomistler ve sanayi grupları, yüksek enerji maliyetleri devam ederse endüstriyel tabanının ciddi şekilde zayıflayabileceği konusunda uyarıyor.

Alüminyum, gübreler ve kimyasallar gibi enerjisi yoğun endüstriler, şirketlerin üretimini kalıcı olarak ABD gibi ucuz enerjinin bol olduğu yerlere kaydırması mümkün. Alışılmadık derecede sıcak bir Ekim ve ılıman bir kış tahminleri fiyatların düşmesine yardımcı olsa bile, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doğal gaz şirketlerinin Avrupa’da ödediği fiyatın yaklaşık beşte birine mal oluyor. E.ON’un Yönetim Kurulu Üyesi Patrick Lammers, geçen ay Londra’da bir konferansta “Birçok şirket üretimi bırakıyor” dedi.  Bu, Avrupa’nın çok hızlı bir şekilde sanayisizleşmesine yol açabilir, diye sözlerine ekledi. Euro bölgesi imalat faaliyeti Mayıs 2020’den bu yana en zayıf seviyesine ulaşarak Avrupa’nın resesyona girdiğine işaret ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı, Avrupa endüstriyel gaz talebinin üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %25 düştüğünü tahmin ediyor. Analistler, düşüşün arkasında yaygın işletme kapatmaların olması gerektiğini çünkü verimlilik kazanımlarının tek başına bu tür tasarrufları sağlamayacağını söylüyor.   Ancak ekonomistler, havalar soğuduğunda ve haneler ısınmayı hızlandırdığında, kıtlık durumunda ilk kesintilerle karşılaşan sanayi sektörü olacak, diye uyarıyor.
Avrupa'da daha düşük enerji kullanımı, Rusya-Ukrayna savaşının ve Moskova’nın arz kesintilerinin yol açtığı krizi atlatmasına yardımcı olurken, yöneticiler, ekonomistler ve sanayi grupları, yüksek enerji maliyetleri devam ederse endüstriyel tabanının ciddi şekilde zayıflayabileceği konusunda uyarıyor.

Alüminyum, gübreler ve kimyasallar gibi enerjisi yoğun endüstriler, şirketlerin üretimini kalıcı olarak ABD gibi ucuz enerjinin bol olduğu yerlere kaydırması mümkün.

Alışılmadık derecede sıcak bir Ekim ve ılıman bir kış tahminleri fiyatların düşmesine yardımcı olsa bile, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doğal gaz şirketlerinin Avrupa’da ödediği fiyatın yaklaşık beşte birine mal oluyor.

E.ON’un Yönetim Kurulu Üyesi Patrick Lammers, geçen ay Londra’da bir konferansta “Birçok şirket üretimi bırakıyor” dedi. 

Bu, Avrupa’nın çok hızlı bir şekilde sanayisizleşmesine yol açabilir, diye sözlerine ekledi.

Euro bölgesi imalat faaliyeti Mayıs 2020’den bu yana en zayıf seviyesine ulaşarak Avrupa’nın resesyona girdiğine işaret ediyor.

Uluslararası Enerji Ajansı, Avrupa endüstriyel gaz talebinin üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %25 düştüğünü tahmin ediyor. Analistler, düşüşün arkasında yaygın işletme kapatmaların olması gerektiğini çünkü verimlilik kazanımlarının tek başına bu tür tasarrufları sağlamayacağını söylüyor.  

Ancak ekonomistler, havalar soğuduğunda ve haneler ısınmayı hızlandırdığında, kıtlık durumunda ilk kesintilerle karşılaşan sanayi sektörü olacak, diye uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.