Enerji Krizi, Kömür Talebini ve Üretimini Canlandırıyor

MADEN 19.10.2022 - 13:03, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:03 11467+ kez okundu.
 

Enerji Krizi, Kömür Talebini ve Üretimini Canlandırıyor

Yüksek doğal gaz fiyatları ve yakıt için küresel rekabet, bu yıl elektrik üretimi için termal kömür talebini artırdı.

Ülkeler kendilerini Rus enerji kaynaklarından uzaklaştırmaya ve nispeten daha ucuz alternatifler aramaya çalışırken, yüksek doğal gaz fiyatları ve yakıt için küresel rekabet, bu yıl elektrik üretimi için termal kömür talebini artırdı. Bazı ülkeler, bu kış için yeterli enerjiyi güvence altına almak için güveli kömür santrallerini yeniden açarken, diğer ülkeler ihracattan önemli karlar elde etmek istedikleri için üretimini artırıyor. Avusturya - Hükümet Haziran ayında kamu kuruluşu Verbund (VERB.VI) ile bir enerji acil durumuna hazırlık olarak gazla çalışan bir elektrik santralini kömüre dönüştürmek için anlaştı. Bosna-Hersek, Mart ayında Tuzla 4 ve Kakanj 5 kömürlü termik santrallerin ömrünü 2023'ün sonuna kadar uzatma planını onayladı. Danimarka - Ekim ayında hükümet, Orsted'e (ORSTED.CO) elektrik tedarikini sağlamak için petrol ve kömürle çalışan elektrik santrallerinin üçünde faaliyetlerine devam etmesini ve yeniden başlatmasını emretti. Bunlardan ikisi 31 Mart 2023'te hizmet dışı bırakılacaktı.  
Yüksek doğal gaz fiyatları ve yakıt için küresel rekabet, bu yıl elektrik üretimi için termal kömür talebini artırdı.

Ülkeler kendilerini Rus enerji kaynaklarından uzaklaştırmaya ve nispeten daha ucuz alternatifler aramaya çalışırken, yüksek doğal gaz fiyatları ve yakıt için küresel rekabet, bu yıl elektrik üretimi için termal kömür talebini artırdı.

Bazı ülkeler, bu kış için yeterli enerjiyi güvence altına almak için güveli kömür santrallerini yeniden açarken, diğer ülkeler ihracattan önemli karlar elde etmek istedikleri için üretimini artırıyor.

Avusturya - Hükümet Haziran ayında kamu kuruluşu Verbund (VERB.VI) ile bir enerji acil durumuna hazırlık olarak gazla çalışan bir elektrik santralini kömüre dönüştürmek için anlaştı.

Bosna-Hersek, Mart ayında Tuzla 4 ve Kakanj 5 kömürlü termik santrallerin ömrünü 2023'ün sonuna kadar uzatma planını onayladı.

Danimarka - Ekim ayında hükümet, Orsted'e (ORSTED.CO) elektrik tedarikini sağlamak için petrol ve kömürle çalışan elektrik santrallerinin üçünde faaliyetlerine devam etmesini ve yeniden başlatmasını emretti. Bunlardan ikisi 31 Mart 2023'te hizmet dışı bırakılacaktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.