Enerjisa Enerji, Finansal ve Operasyonel Sonuçlarını Olağan Genel Kurul Toplantısında Açıkladı

ŞİRKET 05.04.2024 - 11:17, Güncelleme: 05.04.2024 - 11:19 7998 kez okundu.
 

Enerjisa Enerji, Finansal ve Operasyonel Sonuçlarını Olağan Genel Kurul Toplantısında Açıkladı

Enerjisa Enerji, geçen yıl 15,7 milyar lira ile bir önceki yıla göre yaklaşık üç kat daha fazla yatırım yaptı.

Enerjisa Enerji, finansal ve operasyonel sonuçlarını olağan genel kurul toplantısında açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu toplantıda geçen yılın önemli ve kritik olaylarının yanı sıra finansal sonuçlar ile stratejinin öne çıktığı kaydedildi. Deprem felaketleri başta olmak üzere global ölçekte makroekonomik ve politik belirsizliklerin getirdiği sorunlar, tüm dünya için iklim krizinin etkileri ve bölgesel savaşlar gibi çeşitli faktörlerin ekonomik ve sosyal yapıda derin etkiler yarattığının altının çizildiği toplantıda, şirketin 2023'e ait finansal, stratejik ve operasyonel faaliyet sonuçları yatırımcılar ile paylaşıldı. Enerjisa Enerji'nin yaşanan felaketler karşısında güçlü finansal yapısının ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Enerjisa Enerji, 2023'te Türkiye ve dünya gündemini etkileyen krizlere rağmen hem finansal olarak hem de toplumsal sorumluluk anlamında da bu zorluklar karşısında ayakta kalmayı başaran ve 'gönüllerden pay alan' bir şirket olarak öne çıkıyor. Şirketin sürdürülebilir büyüme stratejileri ve etkili risk yönetimi, finansal stabilitenin korunmasına katkıda bulunarak ekonomik dalgalanmaların etkilerini en aza indirirken, yatırımcılarına güven veriyor." Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, "Enerjisa Enerji olarak saha çalışmalarımızı odağımıza insanımızı alarak her gün aynı ciddiyetle gerçekleştiriyoruz. Dağıtım sektöründeki faaliyetlerimize ek olarak, müşteri odaklı çözümlerimiz ve Eşarj gibi yeni nesil projelere olan yatırımlarımızı söz verdiğimizin ötesinde gerçekleştirdik. Bölgenin ve Türkiye’nin enerjisi olarak deprem sonrası büyük ölçekli altyapı yıkımlarını onarmak ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli ve hızla artan yatırım hamlesi başlattık. 2023 boyunca geçen yıla kıyasla yaklaşık üç kat daha fazla olan 15,7 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.
Enerjisa Enerji, geçen yıl 15,7 milyar lira ile bir önceki yıla göre yaklaşık üç kat daha fazla yatırım yaptı.

Enerjisa Enerji, finansal ve operasyonel sonuçlarını olağan genel kurul toplantısında açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu toplantıda geçen yılın önemli ve kritik olaylarının yanı sıra finansal sonuçlar ile stratejinin öne çıktığı kaydedildi.

Deprem felaketleri başta olmak üzere global ölçekte makroekonomik ve politik belirsizliklerin getirdiği sorunlar, tüm dünya için iklim krizinin etkileri ve bölgesel savaşlar gibi çeşitli faktörlerin ekonomik ve sosyal yapıda derin etkiler yarattığının altının çizildiği toplantıda, şirketin 2023'e ait finansal, stratejik ve operasyonel faaliyet sonuçları yatırımcılar ile paylaşıldı.

Enerjisa Enerji'nin yaşanan felaketler karşısında güçlü finansal yapısının ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Enerjisa Enerji, 2023'te Türkiye ve dünya gündemini etkileyen krizlere rağmen hem finansal olarak hem de toplumsal sorumluluk anlamında da bu zorluklar karşısında ayakta kalmayı başaran ve 'gönüllerden pay alan' bir şirket olarak öne çıkıyor. Şirketin sürdürülebilir büyüme stratejileri ve etkili risk yönetimi, finansal stabilitenin korunmasına katkıda bulunarak ekonomik dalgalanmaların etkilerini en aza indirirken, yatırımcılarına güven veriyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, "Enerjisa Enerji olarak saha çalışmalarımızı odağımıza insanımızı alarak her gün aynı ciddiyetle gerçekleştiriyoruz. Dağıtım sektöründeki faaliyetlerimize ek olarak, müşteri odaklı çözümlerimiz ve Eşarj gibi yeni nesil projelere olan yatırımlarımızı söz verdiğimizin ötesinde gerçekleştirdik. Bölgenin ve Türkiye’nin enerjisi olarak deprem sonrası büyük ölçekli altyapı yıkımlarını onarmak ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli ve hızla artan yatırım hamlesi başlattık. 2023 boyunca geçen yıla kıyasla yaklaşık üç kat daha fazla olan 15,7 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.