Enerjisa Enerji, Yılın İlk Yarısında Yatırımlarına Devam Etti

ŞİRKET 08.08.2023 - 12:27, Güncelleme: 08.08.2023 - 12:32 4761+ kez okundu.
 

Enerjisa Enerji, Yılın İlk Yarısında Yatırımlarına Devam Etti

Enerjisa Enerji, yılın ilk çeyreğinde şebeke yatırımlarının geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artarak 3 milyar 651 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzde 20'si halka açık ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji, 30 Haziran tarihli mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, şebeke yatırımlarını geçen yıla göre yaklaşık 4 kat artırarak 3 milyar 651 milyon liraya çıkardı. Öte yandan, bu dönemde Enerjisa Enerji, konsolide faaliyet gelirlerini de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artırarak 9 milyar 938 milyon liraya yükseltti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, yılın ilk yarısında şebeke, teknoloji, e-mobilite ve müşteri çözümleri alanlarındaki yatırımlarına artan bir ivmeyle devam ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde istikrarlı büyüme çizgimizi sürdürürken topluma fayda sağlayacak projeler üretmeye, iş birlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Enerjisa Enerji Finanstan Sorumlu Üst Yöneticisi (CFO) Phillipp Ulbrich ise, "2023 yılı için müşteri çözümleri de dahil olmak üzere toplam 11-15 milyar lira seviyesindeki yatırım planımızı koruyoruz. Sürdürülebilir yatırım planımız sayesinde yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 118 artışla 2 milyar 777 milyon lira baz alınan net kar elde ettik." değerlendirmesinde bulundu.
Enerjisa Enerji, yılın ilk çeyreğinde şebeke yatırımlarının geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artarak 3 milyar 651 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzde 20'si halka açık ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji, 30 Haziran tarihli mali tablolarını açıkladı.

Buna göre şirket, şebeke yatırımlarını geçen yıla göre yaklaşık 4 kat artırarak 3 milyar 651 milyon liraya çıkardı.

Öte yandan, bu dönemde Enerjisa Enerji, konsolide faaliyet gelirlerini de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artırarak 9 milyar 938 milyon liraya yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, yılın ilk yarısında şebeke, teknoloji, e-mobilite ve müşteri çözümleri alanlarındaki yatırımlarına artan bir ivmeyle devam ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde istikrarlı büyüme çizgimizi sürdürürken topluma fayda sağlayacak projeler üretmeye, iş birlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Enerjisa Enerji Finanstan Sorumlu Üst Yöneticisi (CFO) Phillipp Ulbrich ise, "2023 yılı için müşteri çözümleri de dahil olmak üzere toplam 11-15 milyar lira seviyesindeki yatırım planımızı koruyoruz. Sürdürülebilir yatırım planımız sayesinde yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 118 artışla 2 milyar 777 milyon lira baz alınan net kar elde ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.