EPDK'dan İstanbul'da Yapılacak Yeni Hastanelerin İnşasını Hızlandıracak Karar

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2020 - 15:15, Güncelleme: 17.04.2020 - 15:15 3671+ kez okundu.
 

EPDK'dan İstanbul'da Yapılacak Yeni Hastanelerin İnşasını Hızlandıracak Karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İstanbul'da yapılacak pandemi hastanelerinin acil yakıt ihtiyacının giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine (DMO) yetki verdi.

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki Askeri Havaalanının olduğu  bölgede yapılmasına başlanan biner odalık pandemi hastaneleri için EPDK’dan önemli karar, EPDK  hastanelerin acil yakıt ihtiyacının  giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine (DMO) yetki verdi. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere korona virüs ile mücadele eden bütün kamu  kurumları DMO ile yapacağı anlaşma ile bu haktan yararlanabilecek.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacağını duyurduğu hastanelere ilişkin çalışmalar  sürerken Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan da (EPDK) konuyla ilgili  önemli bir adım geldi.   Yeni hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde herhangi bir aksama ve  gecikme yaşanmaması için EPDK düğmeye bastı ve istisnai bir karar  aldı.   Karar çerçevesinde Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) finansal  aracılık hizmetinin kapsamı genişletilerek istasyon dışında hizmet  verebilmesinin önü açıldı. Diğer bir deyişle söz edilen kararla, DMO,  daha önce ihale yapmak suretiyle anlaştığı dağıtım şirketi ve  akaryakıt bayii vasıtasıyla iki hastanenin ihtiyacını karşılayabilmek  için akaryakıtın istasyondan ve özellikle araçlara ikmal yapma  kısıtlamasına uğramadan dış satış yoluyla hastane şantiyelerinde  çalışan iş makinaları, jeneratör gibi unsurlara doğrudan ikmal  yapılabilecek. Kararın inşa sürecini daha da hızlandırması bekleniyor.   DMO daha önce  akaryakıt dağıtım şirketleri ile yaptığı ihale  sonucu kendisi anlaşması bulunan kamu kurumlarının araçlarına  elektronik sistemlerle finansal aracılık hizmeti sunarak akaryakıt  tedarikini istasyonlardan ve sadece bu kamu kurumlarının kara  taşıtlarına dolum yapma imkanı sağlıyordu. Ancak bu durumun zaman  kaybına ve Korona virüsle mücadeleyi sekteye uğratabileceğini göz  önüne alan EPDK, DMO’nun bu yöndeki talebini dikkate alarak sürecin  hızlı bir şekilde tamamlanmasına büyük katkı yapmış oldu.   Kararla ilgili bir diğer önemli nokta ise sadece yeni yapılan  hastaneler ile sınırlandırılmaması. EPDK’nın 3 buçuk ay süre için verdiği izinden  Sağlık Bakanlığı  başta olmak üzere kamu kurumları ve hastaneler de DMO ile yapacağı  anlaşma çerçevesinde yararlanabilecek. Böylece sağlık hizmetlerinde  akaryakıt tedarikinden kaynaklı herhangi bir gecikme ve aksama  yaşanmayacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İstanbul'da yapılacak pandemi hastanelerinin acil yakıt ihtiyacının giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine (DMO) yetki verdi.

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki Askeri Havaalanının olduğu  bölgede yapılmasına başlanan biner odalık pandemi hastaneleri için EPDK’dan önemli karar, EPDK  hastanelerin acil yakıt ihtiyacının  giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine (DMO) yetki verdi. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere korona virüs ile mücadele eden bütün kamu  kurumları DMO ile yapacağı anlaşma ile bu haktan yararlanabilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacağını duyurduğu hastanelere ilişkin çalışmalar  sürerken Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan da (EPDK) konuyla ilgili  önemli bir adım geldi.

 

Yeni hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde herhangi bir aksama ve  gecikme yaşanmaması için EPDK düğmeye bastı ve istisnai bir karar  aldı.

 

Karar çerçevesinde Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) finansal  aracılık hizmetinin kapsamı genişletilerek istasyon dışında hizmet  verebilmesinin önü açıldı. Diğer bir deyişle söz edilen kararla, DMO,  daha önce ihale yapmak suretiyle anlaştığı dağıtım şirketi ve  akaryakıt bayii vasıtasıyla iki hastanenin ihtiyacını karşılayabilmek  için akaryakıtın istasyondan ve özellikle araçlara ikmal yapma  kısıtlamasına uğramadan dış satış yoluyla hastane şantiyelerinde  çalışan iş makinaları, jeneratör gibi unsurlara doğrudan ikmal  yapılabilecek. Kararın inşa sürecini daha da hızlandırması bekleniyor.

 

DMO daha önce  akaryakıt dağıtım şirketleri ile yaptığı ihale  sonucu kendisi anlaşması bulunan kamu kurumlarının araçlarına  elektronik sistemlerle finansal aracılık hizmeti sunarak akaryakıt  tedarikini istasyonlardan ve sadece bu kamu kurumlarının kara  taşıtlarına dolum yapma imkanı sağlıyordu. Ancak bu durumun zaman  kaybına ve Korona virüsle mücadeleyi sekteye uğratabileceğini göz  önüne alan EPDK, DMO’nun bu yöndeki talebini dikkate alarak sürecin  hızlı bir şekilde tamamlanmasına büyük katkı yapmış oldu.

 

Kararla ilgili bir diğer önemli nokta ise sadece yeni yapılan  hastaneler ile sınırlandırılmaması. EPDK’nın 3 buçuk ay süre için verdiği izinden  Sağlık Bakanlığı  başta olmak üzere kamu kurumları ve hastaneler de DMO ile yapacağı  anlaşma çerçevesinde yararlanabilecek. Böylece sağlık hizmetlerinde  akaryakıt tedarikinden kaynaklı herhangi bir gecikme ve aksama  yaşanmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.