EPSOL - SANKO Enerji İş Birliği

ŞİRKET 03.08.2023 - 14:21, Güncelleme: 03.08.2023 - 14:25 5705+ kez okundu.
 

EPSOL - SANKO Enerji İş Birliği

EPSOL Mühendislik ve Enerji Danışmanlığı, SANKO Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Jeotermal tesislerin inovasyon çalışmalarının mühendislik danışmanlığını üstlendi.

Toplam 71.4 MW kurulu güce sahip Jeotermal tesisleri Manisa Salihli bölgesinde faaliyet gösteriyor. JES’ler sayesinde halihazırda 500 binden fazla evin elektrik ihtiyacı karşılanıyor. EPSOL Mühendislik ve Enerji Danışmanlığı, proje kapsamında; ön mühendislik, detay mühendislik, ön ekonomik fizibilite ve risk analiz danışmanlığı gibi bir çok başlıkta hizmet verecek. EPSOL Mühendislik ve Danışmanlık Lideri Hikmet Apaydın “Türkiye, jeotermal enerjide Avrupa’da ilk, dünyada 4. sırada. Jeotermal, ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları içinde Rüzgar, Güneş ve Biokütlenin ardından 4. Sırada. Türkiye’nin toplam kurulu gücü içinde %2’ye yakın bir pay alıyor. Bu pay içinde Sanko Enerji’nin katkısı büyük. Türkiye’de bu konuda daha çok gidecek yolumuz var. Bu ve benzeri projeler enerjinin her alanında faaliyet gösteren bizim gibi mühendislik ve danışmanlık firmaları için referans niteliği taşıyor. Bu projenin yenilenebilir enerji alanında yatırım yapan diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum” dedi.
EPSOL Mühendislik ve Enerji Danışmanlığı, SANKO Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Jeotermal tesislerin inovasyon çalışmalarının mühendislik danışmanlığını üstlendi.

Toplam 71.4 MW kurulu güce sahip Jeotermal tesisleri Manisa Salihli bölgesinde faaliyet gösteriyor. JES’ler sayesinde halihazırda 500 binden fazla evin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

EPSOL Mühendislik ve Enerji Danışmanlığı, proje kapsamında; ön mühendislik, detay mühendislik, ön ekonomik fizibilite ve risk analiz danışmanlığı gibi bir çok başlıkta hizmet verecek.

EPSOL Mühendislik ve Danışmanlık Lideri Hikmet Apaydın “Türkiye, jeotermal enerjide Avrupa’da ilk, dünyada 4. sırada. Jeotermal, ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları içinde Rüzgar, Güneş ve Biokütlenin ardından 4. Sırada. Türkiye’nin toplam kurulu gücü içinde %2’ye yakın bir pay alıyor. Bu pay içinde Sanko Enerji’nin katkısı büyük. Türkiye’de bu konuda daha çok gidecek yolumuz var. Bu ve benzeri projeler enerjinin her alanında faaliyet gösteren bizim gibi mühendislik ve danışmanlık firmaları için referans niteliği taşıyor. Bu projenin yenilenebilir enerji alanında yatırım yapan diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.