Ereğli Demir ve Çelik'in "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı" 29 Ekim'de Devreye Alınacak

ŞİRKET 25.10.2023 - 12:20, Güncelleme: 25.10.2023 - 12:23 3642+ kez okundu.
 

Ereğli Demir ve Çelik'in "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı" 29 Ekim'de Devreye Alınacak

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı"nın 29 Ekim'de devreye alınacağını bildirdi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı"nın tamamlanarak, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde devreye alınacağı belirtildi. Açıklamada, "Yeniden inşa edilen fırın ile yıllık sıvı ham demir üretim kapasitesi 1 milyon 625 bin tondan 1 milyon 775 bin tona çıkacaktır. Şirketimiz, Yeni 2. Yüksek Fırın ile maliyet azaltarak verimliliğini artırmayı ve sürdürülebilir üretime katkı sağlamayı amaçlamaktadır." ifadelerine yer verildi. Söz konusu yatırımla birlikte Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yıllık sıvı ham demir üretim kapasitesinin yüzde 9,2 artacağı hesaplanıyor.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı"nın 29 Ekim'de devreye alınacağını bildirdi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Yeni 2. Yüksek Fırın Yatırımı"nın tamamlanarak, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde devreye alınacağı belirtildi.

Açıklamada, "Yeniden inşa edilen fırın ile yıllık sıvı ham demir üretim kapasitesi 1 milyon 625 bin tondan 1 milyon 775 bin tona çıkacaktır. Şirketimiz, Yeni 2. Yüksek Fırın ile maliyet azaltarak verimliliğini artırmayı ve sürdürülebilir üretime katkı sağlamayı amaçlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu yatırımla birlikte Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yıllık sıvı ham demir üretim kapasitesinin yüzde 9,2 artacağı hesaplanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.