Estonya'dan Rus LNG'sine Tavan Fiyat Önerisi

DÜNYADAN 20.02.2023 - 13:23, Güncelleme: 20.02.2023 - 13:28 6627+ kez okundu.
 

Estonya'dan Rus LNG'sine Tavan Fiyat Önerisi

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, "Rus sıvılaştırılmış doğal gazına (LNG) bir fiyat sınırlaması getirilmeli. Çünkü Rusya buradan milyarlar kazanıyor." dedi.

Reinsalu, Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya'ya karşı Ukrayna'ya "sürekli" desteğin son derece önemli olduğunu vurgulayan Reinsalu, Rusya'nın el konulan varlıklarının da kullanılması gerektiğini savundu. Reinsalu, Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamasının yeterli olmadığını belirterek, "Bu 30 dolar seviyesinde olmak zorunda. 60 dolar çok fazla. Ayrıca Rus LNG'sine bir fiyat sınırlaması getirilmeli. Çünkü Rusya buradan milyarlar kazanıyor." diye konuştu.  
Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, "Rus sıvılaştırılmış doğal gazına (LNG) bir fiyat sınırlaması getirilmeli. Çünkü Rusya buradan milyarlar kazanıyor." dedi.

Reinsalu, Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'ya karşı Ukrayna'ya "sürekli" desteğin son derece önemli olduğunu vurgulayan Reinsalu, Rusya'nın el konulan varlıklarının da kullanılması gerektiğini savundu.

Reinsalu, Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamasının yeterli olmadığını belirterek, "Bu 30 dolar seviyesinde olmak zorunda. 60 dolar çok fazla. Ayrıca Rus LNG'sine bir fiyat sınırlaması getirilmeli. Çünkü Rusya buradan milyarlar kazanıyor." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.