GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji Türkiye'de 158 MW’lık RES Kuracak

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2019 - 14:52, Güncelleme: 17.07.2019 - 14:55 2669+ kez okundu.
 

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji Türkiye'de 158 MW’lık RES Kuracak

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile beş kara tipi rüzgâr santraline ekipman tedarik etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket olmak üzere beş kara  tipi rüzgâr santraline ekipman tedarik etmek üzere anlaşma  imzaladığını duyurdu. GE’nin 3MW’lık 49 kara tipi rüzgâr türbini İzmir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul’a kurulacak. 158 MW toplam  kapasiteye sahip proje, bölgeye 183 bin konutun enerji ihtiyacına  karşılık gelen yenilenebilir enerji sağlayacak.    Proje kapsamında 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor. GE’nin 450’den fazla çalışanının bulunduğu İzmir, Bergama’da yer  alan LM Wind Power tesisi, anlaşma kapsamında toplamda 147 adet olmak  üzere tüm türbinlerin kanatlarını üretecek. Temmuz 2017’de faaliyete  geçen tesis, LM Wind Power'ın dünya çapındaki 15'inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra faaliyete geçirdiği  ilk tesis olma özelliğini taşıyor. Tesis, hızla büyüyen Türkiye rüzgâr  enerjisi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Rüzgar  türbinlerinin kule ve jeneratörleri de yerli üretim olacak.    RT Enerji & Türkerler yaptıkları ortak açıklamada “GE ve RT Enerji & Türkerler olarak güçlü bir ilişki kurduk ve tekrar birlikte  çalışmaktan çok mutluyuz.Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedefleri  doğrultusundaki çalışmalarına yardımcı olma konusunda yoğun bir çaba  sarf etmekteyiz ve bu rüzgar santralleri de yine doğru yönde bir  adımdır. Türkiye, temiz enerjiler olarak tabir edilen yenilenebilir  enerji kaynakları bakımından Dünya’daki en zengin ülkeler arasında yer  almaktadır. GE ve RT Enerji & Türkerler olarak temiz enerjiye yani  doğaya yatırım yapıyoruz. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını  karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirebilmek için  yaptığımız bu yatırımdan mutluluk ve gurur duyuyoruz “dediler.    GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan  ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise, “GE olarak Türkiye’ye yatırım yapan ilk uluslararası şirketlerden biri olarak,  enerji sektöründe istihdam yaratma ve yüksek teknolojilerin  geliştirilmesine katkıda bulunma taahhüdünü sürdürüyoruz. Türkerler Holding ve RT Enerji ile yeni bir iş birliği yaptığımız ve bu heyecan  verici proje üzerinde birlikte çalıştığımız için mutluluk duyuyoruz. GE’nin yüksek teknolojili 3MW platform türbinleri, Türkiye’nin rüzgâr  hızlarına ve ortamına oldukça uygun bir çözümümüz. Türkiye’de bin 200 MW’dan fazla kurulu kapasitemiz ile bölgeye daha fazla yenilenebilir  ve sürdürülebilir enerji kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte Türkerler ve RT Enerji ile başka iş birliği fırsatları yakalamayı  sabırsızlıkla bekliyoruz.”diye konuştu.
GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile beş kara tipi rüzgâr santraline ekipman tedarik etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket olmak üzere beş kara  tipi rüzgâr santraline ekipman tedarik etmek üzere anlaşma  imzaladığını duyurdu. GE’nin 3MW’lık 49 kara tipi rüzgâr türbini İzmir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul’a kurulacak. 158 MW toplam  kapasiteye sahip proje, bölgeye 183 bin konutun enerji ihtiyacına  karşılık gelen yenilenebilir enerji sağlayacak. 

 

Proje kapsamında 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor. GE’nin 450’den fazla çalışanının bulunduğu İzmir, Bergama’da yer  alan LM Wind Power tesisi, anlaşma kapsamında toplamda 147 adet olmak  üzere tüm türbinlerin kanatlarını üretecek. Temmuz 2017’de faaliyete  geçen tesis, LM Wind Power'ın dünya çapındaki 15'inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra faaliyete geçirdiği  ilk tesis olma özelliğini taşıyor. Tesis, hızla büyüyen Türkiye rüzgâr  enerjisi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Rüzgar  türbinlerinin kule ve jeneratörleri de yerli üretim olacak. 

 

RT Enerji & Türkerler yaptıkları ortak açıklamada “GE ve RT Enerji & Türkerler olarak güçlü bir ilişki kurduk ve tekrar birlikte  çalışmaktan çok mutluyuz.Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedefleri  doğrultusundaki çalışmalarına yardımcı olma konusunda yoğun bir çaba  sarf etmekteyiz ve bu rüzgar santralleri de yine doğru yönde bir  adımdır. Türkiye, temiz enerjiler olarak tabir edilen yenilenebilir  enerji kaynakları bakımından Dünya’daki en zengin ülkeler arasında yer  almaktadır. GE ve RT Enerji & Türkerler olarak temiz enerjiye yani  doğaya yatırım yapıyoruz. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını  karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirebilmek için  yaptığımız bu yatırımdan mutluluk ve gurur duyuyoruz “dediler. 

 

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan  ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise, “GE olarak Türkiye’ye yatırım yapan ilk uluslararası şirketlerden biri olarak,  enerji sektöründe istihdam yaratma ve yüksek teknolojilerin  geliştirilmesine katkıda bulunma taahhüdünü sürdürüyoruz. Türkerler Holding ve RT Enerji ile yeni bir iş birliği yaptığımız ve bu heyecan  verici proje üzerinde birlikte çalıştığımız için mutluluk duyuyoruz. GE’nin yüksek teknolojili 3MW platform türbinleri, Türkiye’nin rüzgâr  hızlarına ve ortamına oldukça uygun bir çözümümüz. Türkiye’de bin 200 MW’dan fazla kurulu kapasitemiz ile bölgeye daha fazla yenilenebilir  ve sürdürülebilir enerji kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte Türkerler ve RT Enerji ile başka iş birliği fırsatları yakalamayı  sabırsızlıkla bekliyoruz.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.