GMİS,“Enerji Kriz Döneminde Taş Kömürüne Sahip Çıkılmalı”

MADEN 19.01.2023 - 13:11, Güncelleme: 19.01.2023 - 13:11 25167+ kez okundu.
 

GMİS,“Enerji Kriz Döneminde Taş Kömürüne Sahip Çıkılmalı”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, enerji krizinin yaşandığı bu dönemde Türkiye'nin, yerli ve milli kaynağı olan taş kömüründe üretime daha çok sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası piyasalarda kömür fiyatlarının yükselmeye devam ettiğine ve tedarik sorunları yaşandığına dikkati çekti. Bu nedenle gerek Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) gerekse rödevanslı sahalardaki taş kömürü üretiminin daha çok desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yeşil, "Maliyetlerin artması nedeniyle rödevanslı saha sahiplerinin ocaklarını kapatmak zorunda kalacakları yönündeki açıklamalarını endişeyle takip ediyoruz. Rödevanslı sahalarda yaşanan bu olumsuz gelişmeler yüzlerce maden işçisinin de işsiz kalmasına yol açacak, madencilik sektöründe var olan istihdam sorunu daha da büyüyecektir." değerlendirmesinde bulundu. Yeşil, madencilik sahasında istihdam ve üretimin artırılmasının önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Uluslararası piyasalarda kömür fiyatlarının yükselmeye devam ettiği, bölgemizde enerji savaşlarının sürdüğü, tedarik sorunlarının yaşandığı, ortaya çıkan enerji krizi nedeniyle Avrupa ülkelerinin kendi kaynakları kömür üretimine yöneldiği dönemde Türkiye'nin de yerli ve milli kaynağı taş kömürü üretimine daha çok sahip çıkması gerekmektedir. Gerek TTK'nin işçi açıklarının giderilerek üretimin artırılması gerekse rödevanslı sahalarda maliyet artışlarından kaynaklanan sorunların giderilerek üretime devam etmeleri acilen sağlanmalı, madencilik sektöründe istihdamın ve üretimin artırılması hedeflenmeli, yerli ve milli kömür üretimi desteklenmelidir."
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, enerji krizinin yaşandığı bu dönemde Türkiye'nin, yerli ve milli kaynağı olan taş kömüründe üretime daha çok sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası piyasalarda kömür fiyatlarının yükselmeye devam ettiğine ve tedarik sorunları yaşandığına dikkati çekti.

Bu nedenle gerek Türkiye Taş kömürü Kurumunun (TTK) gerekse rödevanslı sahalardaki taş kömürü üretiminin daha çok desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yeşil, "Maliyetlerin artması nedeniyle rödevanslı saha sahiplerinin ocaklarını kapatmak zorunda kalacakları yönündeki açıklamalarını endişeyle takip ediyoruz. Rödevanslı sahalarda yaşanan bu olumsuz gelişmeler yüzlerce maden işçisinin de işsiz kalmasına yol açacak, madencilik sektöründe var olan istihdam sorunu daha da büyüyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yeşil, madencilik sahasında istihdam ve üretimin artırılmasının önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Uluslararası piyasalarda kömür fiyatlarının yükselmeye devam ettiği, bölgemizde enerji savaşlarının sürdüğü, tedarik sorunlarının yaşandığı, ortaya çıkan enerji krizi nedeniyle Avrupa ülkelerinin kendi kaynakları kömür üretimine yöneldiği dönemde Türkiye'nin de yerli ve milli kaynağı taş kömürü üretimine daha çok sahip çıkması gerekmektedir. Gerek TTK'nin işçi açıklarının giderilerek üretimin artırılması gerekse rödevanslı sahalarda maliyet artışlarından kaynaklanan sorunların giderilerek üretime devam etmeleri acilen sağlanmalı, madencilik sektöründe istihdamın ve üretimin artırılması hedeflenmeli, yerli ve milli kömür üretimi desteklenmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.