Hibrit Santraller İçin Tadil Başvuruları Başladı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2020 - 14:50, Güncelleme: 01.07.2020 - 14:50 2333+ kez okundu.
 

Hibrit Santraller İçin Tadil Başvuruları Başladı

EPDK, birden çok kaynaklı (Hibrit) elektrik üretim tesisi tadil başvurularının 1 Temmuz-4 Ağustos arasında yapılacağını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), birden çok kaynaklı (Hibrit) elektrik üretim tesisi tadil başvurularının 1 Temmuz-4 Ağustos arasında yapılacağını bildirdi.   EPDK'nın internet sitesinde yer alan konu ile ilgili açıklamasına  göre, “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında  birden çok  kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak üzere önlisans başvurusu yapmak  isteyen tüzel kişiler ile mevcut önlisans veya üretim lisanslarına  konu üretim tesislerinin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine  dönüştürülmesi kapsamında tadil başvurusu yapmak isteyen tüzel  kişilerin, önlisans veya lisanslarına santral sahası daha önce derç  edilmemiş ise öncelikle 25.06.2020 tarihli ve 31166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Elektrik Piyasasında Önlisans Veya Lisanslara Konu Üretim Tesislerinin Santral Sahalarının Belirlenmesine İlişkin Usul Ve Esaslar’a (Usul ve Esaslar) uygun santral sahasının derç  edilmesi için tadil başvurusunda bulunması, Önlisans veya lisanslarına  derç edilmiş mevcut santral sahasının Usul ve Esaslara uygun olmaması  halinde öncelikle söz konusu santral sahasının Usul ve Esaslara uygun  hale getirilmesi için tadil başvurusunda bulunması gerekiyor.   Bu kapsamdaki tadil başvuruları 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri  arasında Kuruma yazılı olarak yapılacak.   Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında  birden çok  kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak üzere önlisans başvurusu yapmak  isteyen tüzel kişiler ile mevcut önlisans veya üretim lisanslarına  konu üretim tesislerinin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine  dönüştürülmesi kapsamında tadil başvurusu yapmak isteyen tüzel  kişilerin söz konusu başvuruları 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri  arasında 25.06.2020 tarihli ve 31166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  “Önlisans ve Lisans İşlemleri ile İlgili Başvurulara İlişkin Usul ve Esaslar”ın eklerine uygun şekilde yazılı olarak yapılması  gerekiyor. 04 Ağustos 2020 tarihinden sonra yapılacak başvurular Kurumumuz Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden yapılacak.”denildi.  
EPDK, birden çok kaynaklı (Hibrit) elektrik üretim tesisi tadil başvurularının 1 Temmuz-4 Ağustos arasında yapılacağını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), birden çok kaynaklı (Hibrit) elektrik üretim tesisi tadil başvurularının 1 Temmuz-4 Ağustos arasında yapılacağını bildirdi.

 

EPDK'nın internet sitesinde yer alan konu ile ilgili açıklamasına  göre, “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında  birden çok  kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak üzere önlisans başvurusu yapmak  isteyen tüzel kişiler ile mevcut önlisans veya üretim lisanslarına  konu üretim tesislerinin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine  dönüştürülmesi kapsamında tadil başvurusu yapmak isteyen tüzel  kişilerin, önlisans veya lisanslarına santral sahası daha önce derç  edilmemiş ise öncelikle 25.06.2020 tarihli ve 31166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Elektrik Piyasasında Önlisans Veya Lisanslara Konu Üretim Tesislerinin Santral Sahalarının Belirlenmesine İlişkin Usul Ve Esaslar’a (Usul ve Esaslar) uygun santral sahasının derç  edilmesi için tadil başvurusunda bulunması, Önlisans veya lisanslarına  derç edilmiş mevcut santral sahasının Usul ve Esaslara uygun olmaması  halinde öncelikle söz konusu santral sahasının Usul ve Esaslara uygun  hale getirilmesi için tadil başvurusunda bulunması gerekiyor.

 

Bu kapsamdaki tadil başvuruları 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri  arasında Kuruma yazılı olarak yapılacak.

 

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında  birden çok  kaynaklı elektrik üretim tesisi kurmak üzere önlisans başvurusu yapmak  isteyen tüzel kişiler ile mevcut önlisans veya üretim lisanslarına  konu üretim tesislerinin birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine  dönüştürülmesi kapsamında tadil başvurusu yapmak isteyen tüzel  kişilerin söz konusu başvuruları 1 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri  arasında 25.06.2020 tarihli ve 31166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  “Önlisans ve Lisans İşlemleri ile İlgili Başvurulara İlişkin Usul ve Esaslar”ın eklerine uygun şekilde yazılı olarak yapılması  gerekiyor. 04 Ağustos 2020 tarihinden sonra yapılacak başvurular Kurumumuz Elektronik Başvuru Sistemi üzerinden yapılacak.”denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.