IEA, “Küresel Petrol Piyasasında Arz Fazlası Devam Edecek”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2019 - 14:30, Güncelleme: 12.07.2019 - 14:30 2914+ kez okundu.
 

IEA, “Küresel Petrol Piyasasında Arz Fazlası Devam Edecek”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol piyasasında cansız talebin ve arz fazlasının yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol piyasasında cansız talebin ve arz fazlasının yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini bildirdi. IEA, OPEC+'nın arz kısıntısı anlaşmasını 2020 ilk  çeyrek sonuna kadar uzatma kararını küresel petrol piyasasında arz  görünümünde temel bir değişiklik yaratmadığını vurguladı.    Haziran ayında OPEC'in üretiminin 90 bin varil/gün azalmasına karşı OPEC dışı üreticilerin arzının 390 bin varil arttığını belirten IEA,  küresel petrol arzında artışı 300 bin varil/gün olarak duyurdu.    Suudi Arabistan'ın üretiminin Haziran ayında 70 bin varil/gün artarak 9 milyon 770 bin varil/güne çıktığına işaret eden IEA, İran'ın üretiminin  se 120 bin varil azalarak 2 milyon 280 bin varil/güne gerilediğini açıkladı. IEA verilerine göre İran'ın petrol ihracatı da 450 bin varil/gün düşüşle 530 bin varil/güne indi.  
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol piyasasında cansız talebin ve arz fazlasının yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol piyasasında cansız talebin ve arz fazlasının yılın geri kalanında da devam etmesini beklediğini bildirdi. IEA, OPEC+'nın arz kısıntısı anlaşmasını 2020 ilk  çeyrek sonuna kadar uzatma kararını küresel petrol piyasasında arz  görünümünde temel bir değişiklik yaratmadığını vurguladı. 

 

Haziran ayında OPEC'in üretiminin 90 bin varil/gün azalmasına karşı OPEC dışı üreticilerin arzının 390 bin varil arttığını belirten IEA,  küresel petrol arzında artışı 300 bin varil/gün olarak duyurdu. 

 

Suudi Arabistan'ın üretiminin Haziran ayında 70 bin varil/gün artarak 9 milyon 770 bin varil/güne çıktığına işaret eden IEA, İran'ın üretiminin  se 120 bin varil azalarak 2 milyon 280 bin varil/güne gerilediğini açıkladı. IEA verilerine göre İran'ın petrol ihracatı da 450 bin varil/gün düşüşle 530 bin varil/güne indi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.