Ilısu Barajı’nda Su Tutma Testleri Başladı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2019 - 11:07, Güncelleme: 09.08.2019 - 11:07 3217+ kez okundu.
 

Ilısu Barajı’nda Su Tutma Testleri Başladı

Siirt’te gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olan Ilısu Barajı’nda su tutma testleri başladı.

Siirt’te gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olan Ilısu Barajı’nda su tutma  testleri başladı.   Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, baraj rezervuarında can ve  mal kayıplarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları hususunda  uyarıldıkları belirtildi. Açıklamada, "2010 yılında inşaat  çalışmalarına başlanan Ilısu Projesi kapsamında tarihi ve kültürel  varlıkların korunup gelecek nesillere aktarılması, yeniden yerleşim ve  çevre konularında, dünyaya örnek teşkil edecek nitelikte çalışmalar  yapılmıştır. Bu devasa barajın mütemmim cüzlerinin ve rezervuarının su  tutma kabiliyetlerinin testlerine ise başlandı. Dolayısıyla baraj ve  rezervuar içerisinde can ve mal emniyeti bakımından dikkatli olunması  ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Ilısu Barajı, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajlar kategorisinde,  gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından ülkemizde Atatürk Barajı’ndan  sonraki 2. büyük baraj konumunda bulunuyor. Bin 200 megawatt kurulu  güç ile 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine  sahip olan Ilısu Barajı ve HES’in, ülke ekonomisine yıllık 412 milyon  dolar katkıda bulunması öngörülmektedir” denildi.
Siirt’te gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olan Ilısu Barajı’nda su tutma testleri başladı.

Siirt’te gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olan Ilısu Barajı’nda su tutma  testleri başladı.

 

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, baraj rezervuarında can ve  mal kayıplarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları hususunda  uyarıldıkları belirtildi. Açıklamada, "2010 yılında inşaat  çalışmalarına başlanan Ilısu Projesi kapsamında tarihi ve kültürel  varlıkların korunup gelecek nesillere aktarılması, yeniden yerleşim ve  çevre konularında, dünyaya örnek teşkil edecek nitelikte çalışmalar  yapılmıştır. Bu devasa barajın mütemmim cüzlerinin ve rezervuarının su  tutma kabiliyetlerinin testlerine ise başlandı. Dolayısıyla baraj ve  rezervuar içerisinde can ve mal emniyeti bakımından dikkatli olunması  ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Ilısu Barajı, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajlar kategorisinde,  gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından ülkemizde Atatürk Barajı’ndan  sonraki 2. büyük baraj konumunda bulunuyor. Bin 200 megawatt kurulu  güç ile 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine  sahip olan Ilısu Barajı ve HES’in, ülke ekonomisine yıllık 412 milyon  dolar katkıda bulunması öngörülmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.